Ajándékátadás a könyvtárban

Az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Kiszl Péter nagy értékű eszközöket adott át az ELTE Egyetemi Könyvtár részére

Az ELTE Egyetemi Könyvtár értékes eszközökkel gazdagodhatott az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány jóvoltából, melyek átadására a könyvtár dísztermében került sor. Az alapítvány az elmúlt évben elnyert pályázati támogatásokból (pl. Nemzeti Együttműködési Alap, Belváros-Lipótváros Önkormányzata), a személyi jövedelemadó 1%-ából, valamint egyéni adományokból fényképezőgépet, projektort, számítástechnikai berendezéseket bocsátott az Egyetemi Könyvtárban szervezett rendezvények színvonalas lebonyolításának és dokumentálásának, valamint az informatikai feladatok hatékony ellátásának támogatása céljából. Restaurátorunk a mindennapi munkájához nélkülözhetetlen speciális eszközt (ún. restaurátorvasalót) vehetett át, mely hozzájárul a restaurálási tevékenységek kiszélesítéséhez és kulturális örökségünk sérült dokumentumainak korszerű helyreállításához. A Közönségszolgálati osztály kényelmi szolgáltatásainak bővítése céljából dr. Kiszl Péter kuratóriumi elnök pihenőpárnákat és babzsákokat bocsátott olvasóink rendelkezésére, melyek a vizsgaidőszakban kiváló szolgálatot tölthetnek be az intenzív tanulási folyamatba beiktatott szünetekben, s amelyeket rögtön birtokba is vettek olvasóink. Az ünnepélyes átadás alkalmával Kálóczi Katalin főigazgató köszönetét fejezte ki az alapítvány folyamatos támogatásáért, mely lehetővé teszi az Egyetemi Könyvtár szolgáltatásainak bővítését, magas színvonalú szakmai rendezvények szervezését és a munkatársak képzését.

Az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány komplex támogatási programja keretében évről évre reprezentatív falinaptárt is megjelentet. A 2017-es kiadvány az Egyetemi Könyvtárban őrzött corvinákat mutatja be. Elektronikus változata letölthető itt.

Az alapítvány könyv-örökbefogadások szervezésével is segíti az Egyetemi Könyvtár állományának megóvását.

Képgaléria az átadásról