Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár szervezeti...
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2014...
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár...
Az ELTE Szenátusának V/2017. (I. 16.) és VI/2017...
Az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti...
Az ELTE Egyetemi Könyvtár elkötelezett az...
2645
2634
2615
2577
2547
2542

Hírek

A könyvtár tudománymetriai szolgáltatásairól
2017. feb. 27., 10:01
A könyvtár hagyományosan az a hely, ahonnan az ember valamilyen birtokában lévő adat alapján kézhez kapja a keresett könyvet vagy folyóiratot, amit a könyvtár gyűjt, rendez, őriz és szolgáltat.
Nyitott Napok - logó
Nyitott Napok 10. - Kutatási lehetőségek egy Balaton-parti kisváros könyvtárában
2017. feb. 27., 09:21
AZ ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet tisztelettel meghív minden érdeklődőt a  "Nyitott Napok" előadássorozat tizedik, Kutatási lehetőségek egy Balaton-parti kisváros könyvtárában címet viselő előadására.
Akadémiai Kiadó Orvosi Folyóiratcsomag az ELTE-n
2017. feb. 24., 12:16
2017 végéig, az Akadémiai Kiadó Orvosi Folyóiratcsomagja elérhetővé vált minden ELTE-polgár számára az egyetem IP-területeiről, valamint Shibboleth azonosítással akár otthonról is.
alapító oklevél (első és utolsó oldal)
A Jogi Kar alapító oklevele
2017. feb. 24., 11:04
Kapcsolódva a Jogi Kar 350 évvel ezelőtti alapításának ünnepéhez, közzétesszük az 1667. január 2-án született alapító oklevelet (első és utolsó oldal), amelyet az ELTE Levéltára őriz.
Konzáltáció az integrációról Szombathelyen
Konzultáció az integrációról
2017. feb. 23., 17:05
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár szervezeti egységeinek képviselői Kálóczi Katalin főigazgató és Keszeiné Barki Katalin igazgató vezetésével Szombathelyen 2017. február 15-én és 16-án konzultációt tartottak. A tanácskozás célja a sikeres intézményi integráció gördülékeny megvalósításának előkészítése volt.
CNKI kínai tudományos adatbázis az ELTE-n
2017. feb. 23., 11:06
A decemberi sikeres tesztelést követően 2017 végéig elérhetővé vált a CNKI (China National Knowledge Infrastructure) nemzeti projekt keretein belül készített, China Academic Journals Full-text adatbázis humántudományi gyűjteménye.
Magyar őstörténeti tudományos kerekasztal-beszélgetés - plakát
Magyar őstörténeti tudományos kerekasztal-beszélgetés a Szekfű Gyula Könyvtárban
2017. feb. 23., 09:40
A Történeti Intézeti Képviselet tisztelettel meghív minden érdeklődőt a magyar őstörténeti kutatás kérdésköreit tárgyaló kerekasztal-beszélgetésére. A résztvevők képet kaphatnak a magyar őstörténeti kutatás jelenlegi állapotáról, valamint a témával kapcsolatos eseményekről.
"Feketeruhások" - A hazai rendőri terrorelhárító alakulatok története a XX. században - plakát
"Feketeruhások" - A hazai rendőri terrorelhárító alakulatok története a XX. században - kiállítással egybekötött előadás a Szekfű Gyula Könyvtárban
2017. feb. 23., 09:29
Az ELTE BTK Hadtörténeti Műhely tisztelettel meghív minden érdeklődőt "Feketeruhások" - A hazai rendőri terrorelhárító alakulatok története a XX. században című előadására.  
Bagellardus, Paulus: De infantium aegritudinis et remediis, ősnyomtatvány (Inc795)
Kulturális közfoglalkoztatás
2017. feb. 22., 10:07
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2014 januárja óta sikeresen alkalmaz munkaerőt a kulturális közfoglalkoztatási program keretében. Szakképzett, közfoglalkoztatott munkatársaink számára értékmentő és értékteremtő munkalehetőséget kínálunk.
A joghallgatók jelvénye
350 ÉVES A JOGI KAR - JUBILEUMI INTERJÚK IV.
2017. feb. 21., 12:23
2017 január másodikán ünnepeltük Karunk alapításának 350. évfordulóját.  Az ebből az alkalomból készült Jubileumi interjúk negyedik beszélgetését, Harmathy Attila professzor úrral, az alábbi linken lehet olvasni:

Oldalak

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtáros! Egy olyan egyházellenes röpirat (Címe: Félre a fátyollal! Budapest, 1878) szerzőjét szeretném kideríteni, amely az OSZK tájékoztatása szerint Önöknél van meg. Jelzete: Ad 4189. Nem találtam katalógusaikban online. Megvan-e? Köszönet.
2016.10.27. 15:22
Tisztelt Látogató! A röpirat valóban megvan az ELTE Egyetemi Könyvtár állományában az Ad 4189-es jelzeten. A digitalizált Alapkatalógusban lehet csak megtalálni cím szerint, mivel a leírója sem tudta kideríteni a szerzőjét: http://edit.elte.hu/ulibca/F/F029/003/_001.jpg Beiratkozás után a megadott jelzeten kikérheti a raktárból és itt helyben tanulmányozhatja. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Szép napot! Keresek egy könyvet: előadó: Szerző: Senge, Peter M cím: Az 5. alapelv : A tanuló szervezet kialakításának elmélete és gyakorlata isbn: 963-7525-15-7 A felől szeretnék érdeklődni, hogy ezt a könyvet el tudnák küldeni elektronikus formában ?
2016.11.09. 14:01
Tisztelt Látogató! A keresett könyv az Egyetemi Könyvtárban és a Társadalomtudományi Kar könyvtárában érhető el. Az Egyetemi Könyvtár példánya jelenleg kölcsözésben van november 21-ig, erre előjegyzést kérhet. A TáTK könyvtárában lévő példány rövid kölcsönzésű, ami azt jelenti, hogy helyben tudja használni, illetve egy éjszakára ki tudja kölcsönözni zárástól a következő nyitásig. Sajnos elektronikus formában nem tudjuk szolgáltatni ezt a dokumentumot. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtáros! Az alábbi művet keresem, azt az információt kaptam, hogy az Egyetemi Könyvtárban megvan, de a katalógus nem mutatta:Historia Domus Societatis Jesu: (Annuae Collegii Cassoviensis S.J. 1735-1773). Egyetemi könyvtár Budapest, sign.Ab 89.
2016.11.21. 12:14
Tisztelt Látogató! Az Ön által keresett dokumentum az Egyetemi Könyvtár Kézirat- és Ritkaságtárában található kézirat, amelynek jelzete valóban Ab 89. A kéziratok nyomtatott katalógusában szerepel (Pars 1., p. 61.), amely pdf formátumban a honlapon is megtalálható: https://www.konyvtar.elte.hu/hu/kezirat-es-ritkasagtar-katalogusai-egyetemi-konyvtar Üdvözlettel: egy-e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtáros! Érdeklődni szeretnék, hogy nem ELTE-s hallgatók beiratkozhatnak-e a könyvtárba, illetve ha igen akkor milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe? Válaszát előre is köszönöm.
2017.02.01. 11:46
Kedves Látogató! Az ELTE Egyetemi Könyvtár nyilvános könyvtár, így bárki beiratkozhat hozzánk egy regisztrációs űrlap kitöltésével és a személyi okmányai bemutatásával. Más felsőoktatási intézmény hallgatójaként ingyenes látogatójeggyel szabadon használhatja az olvasótermeket, a wifit, a könyvtár számítógépeit és az előfizetett adatbázisokat, de csak helyben olvashatja a dokumentumokat. Kölcsönzőjegy váltásakor 50%-os kedvezményre jogosult, egy évre 1850 Ft-ot, fél évre 1000 Ft-ot kell fizetnie, és ennek fejében egyszerre 10 könyvet kölcsönözhet és használhatja a különgyüjteményeket is. További információt az alábbi linken talál: https://konyvtar.elte.hu/hu/konyvtarak/egyetemi-konyvtar Üdvözlettel: egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Kedves Kolléga, Sándor Tibor vagyok a FSZEK-ből. Egy olvasónak keressük a Pesti Napló 1884. évi 334. számát. A katalógus alapján nem vagyok teljesen biztos benne,hogy küdhetem-e bátran Önökhöz az olvasót, megvan-e a szám. Visszajelezne? Köszönöm
2017.02.03. 16:12
Kedves Tibor! A Pesti Napló 1900 előtti számai nálunk állapotukra való tekintettel tiltó listán szerepelnek (a folyóiratcsoport döntése alapján), így sajnos nem tudjuk szolgáltatni. Megértésüket köszönjük. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.VUFIND (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.