Népszerű volt a KÖN 2020 könyvtárunkban
Ismét népszerű volt és nagyszámú látogatót...
ELTEfind – megújult az online katalógus
Az új közös kereső (discovery) használatával már...
Külsőakkumulátor-kölcsönzés
Tanulás közben nem kell többet aggódnia a...
Online beiratkozás
Egy évvel ezelőtt tettük hozzáférhetővé mobil...
6747
6680
6669
6619
 

Fókuszban az IFLA Világkongresszus, valamint a szlovén könyvtárak a Könyvtár Café rendezvényén

2019. november 13-án került sor a Könyvtár Café újabb rendezvényére az ELTE ÁJK Kari Könyvtárában. A könyvtáros találkozón az érdeklődők két előadást hallgathattak meg.

Kopaszné Szincsok Éva Ildikó, a BTK Néprajzi Intézet Könyvtárának munkatársa és Gyura Eszter, a BGGYK Kari Könyvtár munkatársa az Erasmus+ Program támogatásával Szlovéniába utaztak, ahol a Maribori Egyetem, valamint Ptuj városának könyvtárát látogatták meg az ötnapos program keretében. A könyvtári terek mellett bemutatásra került a COBISS egységes könyvtári rendszer, amelyet minden könyvtár használ Szlovéniában, és amelynek fejlesztése az Egyetemen történik. Az Egyetem Könyvtárában külön tanulói teret alakítottak ki, mely egész nap nyitva tart. Az előadók kiemelték, hogy a Könyvtárban külön tudományterületi szobák találhatók, melyek az adott tudomány elsajátításához szükséges installációkkal, eszközökkel felszerelten állnak az olvasók rendelkezésére.

A második előadásban Szabó Noémi, a TTK Kari Könyvtár vezetője és Szabó Panna, az EKL Gyűjteményszervezési Osztály osztályvezető-helyettese számolt be az Athénban idén megrendezett IFLA Világkongresszusról. A rendezvényen 143 ország könyvtárosai vettek részt. Bemutatásra került az IFLA 2019–2024-re tervezett stratégiája, amely a https://www.ifla.org/strategy oldalon érhető el. A Kongresszuson 22 szekció keretén belül hallgathatták a résztvevők a szakmai előadásokat, a szünetekben pedig rengeteg kiállítóval ismerkedhettek meg. Az előadók külön kiemelték a poszterszekciót, ahol a készítőkkel saját posztereik mellett bárki megvitathatta a kiállított témát, felvetést. A prezentációk fényében világossá vált, hogy érdemes az adatvizualizáció, a kutatási adatok gyűjtése, a digitalizáció országos szintű összehangolása, a felsőoktatási intézmények gyűjteményszervezési munkálatainak összehangolása, a zöld könyvtári szemlélet kiterjesztése, valamint a használók és az olvasók felé folytatott kommunikáció terén fejlesztésekre törekedni. A programon ezúttal is mindenki sok hasznos információval és új ötletekkel gazdagodhatott.

 

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.