Eötvös-kiállítás tárlatvezetései angolul
Szeretettel várjuk egyetemünk névadója iránt...
Újabb kulturális értékkel gazdagodtunk
Intézményünk vásárlás útján hozzájutott egy, a...
Kultúrkincseink az Europeana oldalán
A felsőoktatási könyvtárak közül a legtöbb,...
Elindult az Eötvös-kiállítás FB-oldala
Örömmel tájékoztatjuk, hogy elindult A pontosság...
Megnyílt az Eötvös-kiállítás!
A pontosság bűvöletében. Eötvös Loránd élete és...
1% - a könyvtárért
A 2018-ban Minősített Könyvtár címet elnyert ELTE...
Fogadjon örökbe egy könyvet!
Friss tartalommal bővült az Egyetemi Könyvtárért...
5873
5851
5845
5844
5710
5684
5683
 

K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottsága 2019. október 30-án tartotta harmadik negyedéves beszámoló napját, melynek keretében valamennyi munkacsoport részletes prezentációt tartott az elvégzett feladatokról és a folyamatban lévő munkákról, változásokról.

Elkészült az éves beszámoló, az éves terv és a fénymásolás, nyomtatás, szkennelés folyamatainak leírása. A szavazásra bocsátott dokumentumokat a koordinációs bizottság egyhangúlag elfogadta. A közeljövőben többek között a szervezeti kultúra felmérését, illetve külső partnereink részére egy kommunikációs kérdőív eljuttatását tervezzük.

Az elmúlt hónapokban sor került a kompetenciatérkép és a képzési portfólió felülvizsgálatára. Partneradatbázisunk webes felületének frissítése, a médiamegjelenések archiválása, a minőségfejlesztéssel és eredményeinkkel kapcsolatos portálhírek, valamint az EKSZ-hírlevél megjelenése folyamatos.

A honlapra felkerültek a virtuális olvasójeggyel kapcsolatos információk. Az innovatív szolgáltatás igénybe vehető, használatához a szolgáltatás leírása mellett egy tájékoztató videó is segítséget nyújt. A mobileszközre szánt webalkalmazás információt nyújt a kölcsönzésben lévő dokumentumokról, hosszabbítási lehetőséget biztosít, valamint azonnal felhasználható „Fénymásoló- és nyomtatókártya” vásárlását is lehetővé teszi.

A könyv-örökbefogadással és a könyvtári támogatási lehetőségekkel kapcsolatos tartalmaink a honlapon és szórólap formájában is aktualizálásra kerültek.

Az Országos Könyvtári Napok keretében a Zöld könyvtári munkacsoporttal együttműködve multiplikáltuk a Zöld könyvtári kérdőív felméréseinek eredményeit. Előadás és kvízjáték keretében a diákok a fenntartható könyvtárról szerezhettek ismereteket.

A Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) új tájékoztató füzeteket adott ki az ELTE speciális szükségletű hallgatók részére biztosított szolgáltatásairól. A tájékoztató hallgatók és olvasók számára releváns tartalmait az előzetes tervek alapján az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár fogyatékosügyi koordinátorával való egyeztetést követően esetleg a honlapunkon is közzé tesszük.

A Könyvtár Café következő megbeszélésére 2019. november 13-án 15.00 órától kerül sor, melynek keretében külföldi konferenciák és utazások alkalmával szerzett tapasztalatokat és jó gyakorlatokat osztanak meg kollégáink. A program részleteiről, újabb fejlesztéseinkről és eredményeinkről portálunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk!

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.