Népszerű volt a KÖN 2020 könyvtárunkban
Ismét népszerű volt és nagyszámú látogatót...
ELTEfind – megújult az online katalógus
Az új közös kereső (discovery) használatával már...
Külsőakkumulátor-kölcsönzés
Tanulás közben nem kell többet aggódnia a...
Online beiratkozás
Egy évvel ezelőtt tettük hozzáférhetővé mobil...
6747
6680
6669
6619
 

K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Tanácstermében az év utolsó beszámoló napján az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottsága összegezte a 2019. év eredményeit.

A Minősített Könyvtár címet viselő EKSZ K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottságának hét munkacsoportja az eredmények tekintetében rendkívül sikeres évet zárhatott.

Elkészült az EKSZ minőségfejlesztési jelentése, a Minőségirányítási Kézikönyv aktualizált változata, és az új EKSZ SZMSZ is, melyet a szenátus a 2019. november 11-i ülésén egyhangúlag elfogadott. A dokumentum elérhető az ELTE honlapján.

Lezárult többek között az éves terv, az éves beszámoló, illetve a fénymásolás, nyomtatás, szkennelés folyamatainak leírása. A szavazásra bocsátott dokumentumokat a koordinációs bizottság egyhangúlag elfogadta. A kulcsfolyamatok leírásainak gyakorlati alkalmazását folyamatábrák készítésével tesszük követhetővé és kollégáink részére könnyebben elsajátíthatóvá.

Az idei év fejlesztéseként bevezetésre került a virtuális olvasójegy alkalmazása, mellyel kapcsolatos információk a honlapra is felkerültek. Az innovatív szolgáltatás igénybe vehető, használatához a szolgáltatás leírása mellett egy tájékoztató videó is segítséget nyújt. A mobileszközre szánt webalkalmazás információt nyújt a kölcsönzésben lévő dokumentumokról, hosszabbítási lehetőséget biztosít, valamint az Egyetemi Könyvtárban azonnal felhasználható „Fénymásoló- és nyomtatókártya” vásárlását is lehetővé teszi.

A karokon végzett Zöld könyvtári felmérésről elkészült a beszámoló, mely elérhető az EDIT repozitóriumában. Az érdeklődők az eredményekről részletes beszámolót hallhattak a Könyvtár Café tematikus programján. Az Országos Könyvtári Napok keretében a Zöld könyvtári munkacsoporttal együttműködve multiplikáltuk a Zöld könyvtári kérdőív felméréseinek eredményeit. Előadás és kvízjáték keretében a diákok a fenntartható könyvtárról szerezhettek ismereteket.

A fogyatékossággal élő hallgatók megsegítése céljából a Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) akadálymentes tananyagokat adaptál, melyek elérhetőek az ELTE Digitális Intézményi Tudástárban (EDIT-ben). A SHÜTI idén új tájékoztató füzeteket adott ki az ELTE speciális szükségletű hallgatók részére biztosított szolgáltatásairól. Az irodával való együttműködés eredményeként a tájékoztató hallgatók és olvasók számára releváns tartalmai az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár honlapjáról is elérhetőek.

A könyvtárvezetők kidolgozták az oktatási szintekhez is igazodó felhasználói képzések koncepcióját. Minden igényt kielégítő online tananyag készül, mely az alapismeretektől egészen az online publikálási lehetőségekig felöleli a felhasználói tudnivalók teljes tárházát.

A szervezeti kultúra felmérésével kapcsolatos kérdőívek elkészültek, és az Egyetemi Könyvtár Oktatás- és Kutatástámogatási Osztályával együttműködve az UniPoll-rendszeren keresztül kiküldésre kerültek, az eredmények feldolgozása folyamatban. Külső partnereink részére a kommunikációs kérdőív előkészítése megtörtént, a felmérésre a közeljövőben kerül sor.

Az idei évben minőségügyi érzékenyítő tréninget szerveztünk júliusban, mely során célul tűztük ki új kollégák bevonását a minőségirányítási munkafolyamatokba és a koordinációs bizottság munkacsoportjaiba.

A Könyvtár Café rendezvénysorozata keretében külföldi konferenciák, utazások alkalmával szerzett tapasztalataikat és az intézményünkre is adaptálható jó gyakorlatokat osztották meg kollégáink.

Folytatódott partneradatbázisunk webes felületének frissítése, a médiamegjelenések archiválása. A minőségfejlesztéssel és eredményeinkkel kapcsolatos portálhírek, valamint az EKSZ-hírlevél megjelenésével folyamatos tájékoztatást nyújtottunk a minőségirányítás terén elért eredményeinkről és aktuális munkafolyamatainkról.

Az elvégzett munkafolyamatok értékelése és összegzése mellett az év végi beszámoló napon karácsonyi ünnepségre is sor került, melyen a koordinációs bizottság valamennyi tagja számára lehetőség nyílt a 2019. november 22-én nyílt interaktív Eötvös-kiállítás megtekintésére. A kiállítással kapcsolatban bővebb információkat itt talál. Újabb fejlesztéseinkről és eredményeinkről portálunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk!

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.