Könyvtárosok világnapja
A könyvtárosok világnapja alkalmából örömmel...
K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség díjat és az Egyetemi...
7325
7311
7082
 

K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság idei első negyedéves beszámolójára Teams-megbeszélés keretében került sor. A munkacsoportok vezetői beszámoltak az elmúlt negyedév eredményeiről, a folyamatban lévő munkákról és változásokról.

Elkészült az EKSZ minőségfejlesztési jelentése, valamint sor került az előző évben lezárt nem megfelelő minőségű szolgáltatásokkal kapcsolatos visszajelzések (NMSZ) kiértékelésére és összegzésére. Véglegesültek a 2019. évi oktatói és a 2020. évi hallgatói igény- és elégedettségi felmérések eredményei alapján a beszámolók, melyek hamarosan elérhetőek az ELTE Digitális Intézményi Tudástár (EDIT) felületén. Mind a négy dokumentumot a bizottság egyhangúlag elfogadta.

Az emberi erőforrások minisztere, valamint az egyetem vezetése és fenntartója részére is elküldésre került az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) éves beszámolója a hatályos 30/2014. (IV. 10.) EMMI rendelet az országos múzeum, az országos szakmúzeum, a nemzeti könyvtár, az országos szakkönyvtár és az állami egyetem könyvtárának kiemelt feladatairól 1§ (3) bekezdése értelmében. Partneradatbázisunk webes felületének frissítése, a médiamegjelenések archiválása, a portálhírek és az EKSZ-hírlevél megjelenése folyamatos. A Kommunikációs Koordinációs Bizottsággal együttműködve folyamatban van az EFQM „Elkötelezettség a Kiválóságért” tanúsítványt elnyert EKSZ kommunikációjának fejlesztése, melynek keretében az intézkedési terv mentén tréningeket szerveztünk a részletes helyzetelemzés, a kommunikációs célok kijelölése és a kommunikációs stratégia megalkotása érdekében. A hatékonyabb kommunikációt támogatja a véglegesítés előtt álló, felhasználóbarát új portálunk is.

Az akadálymentes könyvtár csoport komplex, folyamatosan aktualizálható akadálymentes könyvtárhasználati útmutató összeállítását tervezi, melynek első lépéseként átfogó felmérést végeztek a speciális igényű hallgatók számára elérhető könyvtári szolgáltatásokról. A zöld könyvtár munkacsoport pedig egy zöld virtuális gyűjtemény kialakításán dolgozik, melynek használatát a tervek szerint rövid tartalmi ajánlók és keresési segédletek könnyítenék meg.

A könyvtárvezetők elkészítették a tagkönyvtárak munkaterveit és beszámolóit, valamint a disszeminációs tevékenység nyilvántartását, egyeztettek a statisztikai adatgyűjtés felülvizsgálatáról, egységesítéséről, a szakdolgozatok EDIT-be való feltöltésének folyamatáról, az RFID beszerzéséről és bevezetéséről, valamint a tervezett plágiumszűréshez kapcsolódó feladatokról. Újabb fejlesztéseinkről és eredményeinkről portálunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk!

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

ELTEFind

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.