Bach-koncert
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár aulája ad...
K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
Az inga éjszakája
Helyszín: ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban,...
Lapokba zárt titkaink
Könyvbemutatóink keretében könyvtárunk különleges...
Tárlatvezetés az Eötvös-kiállításon
A Múzeumok Őszi Fesztiválja alkalmából A...
Könyvtári MOOC
Elérhetővé vált az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (...
Megújult restaurátor-műhelyünk
Európai viszonylatban is jelentős a könyvtárban...
Online beiratkozás
Egy évvel ezelőtt tettük hozzáférhetővé mobil...
6877
6849
6835
6804
6803
6797
6784
6619
 

Könyvtári MOOC

Könyvtári MOOC

Elérhetővé vált az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) ingyenes online könyvtári kurzusa, a Könyvtári MOOC (Massive Open Online Course), mely nemcsak könyvtárhasználók számára nyújt segítséget, hanem mindazoknak, akik tudatos információkeresővé, -fogyasztóvá és -felhasználóvá szeretnének válni.

A kurzus résztvevői a könyvtárhasználati ismereteken túl hasznos tanulási és olvasási technikákat sajátíthatnak el. Megtudhatják többek között, milyen tanulási típushoz tartoznak, milyen módszerekkel tudják a tananyagot a leghatékonyabban elsajátítani, és hogyan képesek az idejüket menedzselni. A céltudatos és praktikus időgazdálkodáshoz segítségként a modulból letölthető időterv, és a vizsgaidőszakra vagy a szakdolgozatírás idejére aktualizált napi teendőlista is a hallgatók rendelkezésére áll.

A kurzus bemutatja a gondolattérkép készítésének online változatát, mely azon túl, hogy támogatja a tananyag belső logikájának felismerését, és a tartalomstrukturálást, élményszerűvé is teszi a tanulás folyamatát.

A tanulmány- és szakdolgozatírók hasznos információkat kaphatnak az adatbázisok és a könyvtári keresőrendszerek használatáról, a hatékony internetes keresésről és a helyes hivatkozási típusokról, sőt egy hivatkozáskezelő alkalmazást is megismerhetnek. A magyar szerzői jogban való eligazodáshoz és az etikus információfelhasználáshoz pedig rövid áttekintést és útmutatót kínálunk az érdeklődőknek. A kurzus általános készségeket fejleszt, interaktív gyakorlófeladatokat, programokat és több témakört felölel, melyek modulonként külön-külön is elvégezhetők. Csatlakozz Te is a Könyvtári MOOC csapatához!

További kérdés, illetve kérés esetén a kurzus oktatói és faciltátorai, Egri Krisztina (egri.krisztina@tatk.elte.hu) és Sot Ferenc (sot.ferenc@barczi.elte.hu), készséggel állnak rendelkezésükre.

A kurzus 2020. október 12. és november 30. között érhető el. Ezalatt az idő alatt bármikor csatlakozhat a kurzushoz.

Jelentkezés módja:


https://mooc.elte.hu/register (új felhasználóknak, a JCX3A4 kód megadásával)


https://mooc.elte.hu/enroll/JCX3A4 (közvetlenül, azoknak ajánlott, akik már rendelkeznek felhasználói fiókkal a mooc.elte.hu oldalon)


https://mooc.elte.hu (Akik már regisztráltak a kurzusra, innen is be tudnak lépni az e-mail-cím helyett a regisztrációkor megadott felhasználónév megadásával. FONTOS: Javasoljuk, hogy a belépést követően adja meg az e-mail-címét (Fiók/Beállítások/+E-mail menüpont), hogy elfelejtett jelszó esetén emlékeztetőt kaphasson. Ha nem állít be a fiókjához e-mail-címet, kérjük, jegyezze meg a kurzushoz tartozó felhasználónevét és jelszavát, mert elfelejtett jelszó esetén nem lehetséges új jelszó küldése e-mail-cím hiányában.)

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.