Zöld utat a jövőnek
Az ELTE Könyvtári Tanácsának K21...
Megújult a ruhatárunk!
Könyvtárunk megújult ruhatári szolgáltatással...
1% - a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség Díjat és Minősített...
5188
5090
5016
 

Megjelent a Hagyományok és kihívások VI. konferenciakötet

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2017-ben hatodik alkalommal rendezte meg a szakmai napját, és az előző évekhez hasonlóan az elhangzott előadások szerkesztett változatát kötetben is megjelentette.

 A Hagyományok és kihívások sorozaton belül a tavalyi program a Zöld utat a jövőnek. Könyvtárak a fenntarthatóságért tematikus címet kapta. A téma aktualitását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a fenntartható fejlődés problémaköre a szakembereken kívül mind szélesebb rétegeket foglalkoztat, és hogy a könyvtárak is egyre aktívabban bekapcsolódnak az e téren adódó feladatok megoldásába.  Mi a könyvtárak lehetséges szerepe a fenntarthatóságban? A kötetben szereplő tanulmányok jól tükrözik a szemléletmód és az értékrend megváltozását. A teljesség igénye nélkül néhány példa a témakörökből: új épületek létesítése, meglévő létesítmények korszerűsítése a környezettudatos épületminősítési rendszerek előírásai szerint; környezetbarát üzemeltetési elvek alkalmazása; a humánökológia és a fenntartható fejlődés célkitűzéseit és érvényesülését szolgáló elemek beépítése a működésbe és a szolgáltatások rendszerébe, valamint a jó gyakorlatok bemutatása; a  fenntarthatósággal, környezetvédelemmel és az ehhez kapcsolódó témákkal foglalkozó dokumentumok gyűjtése.

A kiadvány bevezetéseként Kálóczi Katalin főigazgató a szakmai program ismertetésén túl tájékoztatást ad az intézményben 2017 folyamán bekövetkezett változásokról is.

A kötet elektronikus formában elérhető az ELTE repozitóriumában is a http://hdl.handle.net/10831/38937 linken, valamint az Egyetemi Könyvtár és Levéltár állományából kölcsönözhető.

Az idei szakmai napon (2018. augusztus 30-án 10.00 és 15.00 óra között az Egyetemi Könyvtár és Levéltárban) a felsőoktatási könyvtárak stratégiai fejlesztési irányai, valamint az adatbázis-szolgáltatók újdonságainak bemutatása témakörben hallhatnak előadásokat az érdeklődök. Részletes információkat a programmal kapcsolatban honlapunkon  találnak.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Kedves könyvtáros! Az InCites adatbázist szeretném használni. Stunnel-en keresztül próbáltam és a caesar.elte.hu végű email címmel regisztráltam, de nem enged be. az írja: "You do not have a subscription to the InCites pro..." mi lehet a gond?
2018.10.17. 10:04
Kedves Érdeklődő! Az adatbázis-használattal kapcsolatos probléma megoldása érdekében kérem, vegye fel a kapcsolatot az illetékes kollégával a nagy.roland@lib.elte.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Balogh Ildikó ELTE EKL
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.