Keszeiné Barki Katalin kitüntetése
Több évtizedes elkötelezett, az országos...
Megújult a ruhatárunk!
Könyvtárunk megújult ruhatári szolgáltatással...
1% - a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség Díjat és Minősített...
5107
5090
5016
 

Minőség az egyetem könyvtáraiban - K21 beszámoló nap

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Tanácstermében az év utolsó beszámoló napján az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottsága összegezte a 2018. év eredményeit. A rendezvény teret adott a Minősített Könyvtár cím elnyerésének megünneplésére is.

A K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság hét munkacsoportja az eredmények tekintetében rendkívül sikeres évet zárhatott, melyet a Minősített Könyvtár cím elnyerése fémjelzett.

Az EKSZ könyvtárai és munkatársai az év során többször és több tekintetben is mérlegre kerültek. Idén lezajlott a hallgatói igény- és elégedettségi mérés, a könyvtárainkban pedig zöld könyvtári felmérés készült környezetünk védelme és a társadalmi felelősségvállalás tudatosítása jegyében. Munkatársaink körében motivációs felmérést és kompetenciamérést végeztünk, továbbá a minőségfejlesztési jelentést is elkészítették kollégáink.

Az akadálymentesítés elősegítése, valamint a speciális szükségletű hallgatók igényeinek kielégítése érdekében felmérést végeztünk az érintettek körében. A felmérés eredményeit a jövőbeni szolgáltatásfejlesztéseink során messzemenőkig igyekszünk figyelembe venni. Hangsúlyt fektettünk arra is, hogy az EKSZ munkatársai fogyatékossággal élő olvasók mindennapos kihívásaira és nehézségeire érzékennyé váljanak. Az érzékenyítő program a Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) munkatársainak közreműködésével valósult meg.

Idén felülvizsgáltuk a stratégiánkat, mely a közeljövőben ez Egyetem szenátusa elé kerül, illetve a teljes intézményre kiterjedően önértékelést folytattunk. A visegrádi csapatépítő tréningünkön és a Könyvtár Café rendezvényei keretében oldott légkörben osztották meg a résztvevő könyvtárosok egymással a külföldi útjaik során szerzett tapasztalataikat, és a könyvtárainkban alkalmazható jó gyakorlatokat.

Jelenleg egy könyvtáros díj megalapításán, valamint a teljesítményértékelési rendszeren dolgoznak könyvtárvezetőink.

A közeljövőben a megvalósuló innovációink szolgáltatásfejlesztésben megjelenő hatásait prezentálva a Könyvtári Minőség Díj elnyerésére pályázunk.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Kedves Könyvtár! Érdeklődni szeretnék, hogy azon könyveknél, ahol az áll, hogy "rövid kölcsönzés", mit is takar valójában? Egy szótárról lenne szó. Előe is köszönöm a választ!
2018.04.26. 12:29
Kedves Kérdező, a katalógusban nemcsak az Egyetemi Könyvtár állományának adatait láthatja, hanem az ELTE egyéb tagkönyvtáraiét is. A "rövid kölcsönzés" kiírásnál meg kell nézni, hogy mely könyvtárhoz tartozik és tőlük megkérdezni, mivel nálunk nincs ilyen kategória, így nem is tudunk erre válaszolni. Ha a katalógusban keres, akkor a találati lista jobb szélén vannak a példányadatok, azaz, hogy adott könyvből mely könyvtárban van példány és hány darab. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Kedves Könyvtár! Érdeklődni szereték, hogy a MaNDA adatbázisában (http://mandadb.hu) fizetős hozzáféréssel elérhető dokumentumokat ELTE könyvtári tagság birtokában tudom-e otthoni számítógépen olvasni? Üdvözlettel: Harsányi Péter
2018.06.12. 17:59
Kedves Harsányi Péter! A MANDA adatbázisban szereplő egyes tartalmak korlátozás nélkül elérhetőek, függetlenül attól hogy milyen IP címről, mely könyvtár tagjaként keresi az adott dokumentumot. Más esetekben a feltöltött tételek nem hozzáférhetőek. Ebben az esetben megoldás lehet, ha a dokumentum elérése céljából felveszi a kapcsolatot a feltöltő intézménnyel. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Kedves könyvtáros! Az InCites adatbázist szeretném használni. Stunnel-en keresztül próbáltam és a caesar.elte.hu végű email címmel regisztráltam, de nem enged be. az írja: "You do not have a subscription to the InCites pro..." mi lehet a gond?
2018.10.17. 10:04
Kedves Érdeklődő! Az adatbázis-használattal kapcsolatos probléma megoldása érdekében kérem, vegye fel a kapcsolatot az illetékes kollégával a nagy.roland@lib.elte.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Balogh Ildikó ELTE EKL
Nem azonosított felhasználó
Does your library have research guides, libguides, subject guides? and do you have specific librarians for each subject?
2018.11.02. 19:16
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.