Karácsonyi nyitvatartás
Kedves Olvasóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018...
Minősített Könyvtár díj
A Minősített Könyvtár kitüntető címet elismerő...

Sikeresen zárult a KÖN!

Sikeresen zárult az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban szervezett rendezvénysorozat a Kulturális Örökség Napjain, melynek keretében közel félezer látogató kereste fel programjainkat.

Az érdeklődők munkatársaink által vezetett épülettúráinkon keresztül betekintést nyerhettek a könyvtár történetébe és műemléképületének termeibe, megismerkedhettek a restaurálás folyamatával és egyetemünk néhány kiemelkedő tudósának hagyatékával. Rendezvényeink alatt az aulában Buzogány Dezső kalligráfus tartott bemutatót, beavatva vendégeinket a szépírás művészetébe.

Könyvkötő műhelyként meghirdetett sorozatnyitó foglalkozásunkon maradandó emlékekkel és ajándékokkal gazdagodhattak gyermekek és felnőttek egyaránt. Kovács Szilvia könyvrestaurátor munkatársunk legközelebb az Országos Könyvtári Napokon, 2018. október 3-án és 4-én tart foglalkozásokat. A foglalkozásról részletes információkat honlapunkon találhat. Regisztrálni itt lehet.

Programsorozatunkat Ittzés Klára és Haraszti Violetta koncertjével zártuk, akik Bach, Vivaldi, Mozart és Bartók darabjaiból adtak elő válogatást.

A Kulturális Örökség Napjai előestéjén egyetemünk tudósainak gazdag hagyatékából nyílt tárlat, mely 2018. december 15-éig látogatható. „A tudomány az életért van, s a mi életünk legyen a tudományért” – Személyi hagyatékok a 60 éves ELTE Egyetemi Levéltárban című kiállítás nyitó ünnepségén dr. Sonkoly Gábor dékán beszédében méltatta a Levéltárban őrzött örökség tudománytörténeti szerepét. A rendezvényen Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának könyv-örökbefogadása alkalmából Wohlmuth István kulturális tanácsnok mondott köszöntőt, kiemelve kulturális értékeink védelmének és megőrzésének fontosságát.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Reminyl | Low Cost Free Shipping
2018.10.15. 10:22
Nem azonosított felhasználó
Astelin | Discount Online
2018.10.16. 22:05
Nem azonosított felhasználó
Grifulvin | Find Price Sacramento
2018.10.17. 04:02
Nem azonosított felhasználó
Kedves könyvtáros! Az InCites adatbázist szeretném használni. Stunnel-en keresztül próbáltam és a caesar.elte.hu végű email címmel regisztráltam, de nem enged be. az írja: "You do not have a subscription to the InCites pro..." mi lehet a gond?
2018.10.17. 10:04
Kedves Érdeklődő! Az adatbázis-használattal kapcsolatos probléma megoldása érdekében kérem, vegye fel a kapcsolatot az illetékes kollégával a nagy.roland@lib.elte.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Balogh Ildikó ELTE EKL
Nem azonosított felhasználó
Does your library have research guides, libguides, subject guides? and do you have specific librarians for each subject?
2018.11.02. 19:16
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.