Karácsonyi nyitvatartás
Kedves Olvasóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018...
Minősített Könyvtár díj
A Minősített Könyvtár kitüntető címet elismerő...

Tíz év a minőség jegyében

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottsága idén ünnepelte megalakulásának tíz éves évfordulóját. A jubileum alkalmából a bizottság tagjai Visegrádon kétnapos csapatépítő tréningen vettek részt, melynek keretében az idén elkészült felsőoktatási könyvtári stratégiával összevetették az EKSZ küldetését, jövőképét, valamint stratégiáját. Az elemzés után arra a következtetésre jutottak, hogy a stratégia felülvizsgálata szükséges.

A beszámoló nap keretében a csoport tagjai összegezték az elmúlt negyedév során elért eredményeket és egyeztettek a jövőbeni tervekről, valamint a kitűzött feladatok megvalósításáról.

Az elmúlt évtized sikereinek prezentálása mellett az EKSZ idei szervezeti önértékelés eredményei is napirendre kerültek. Az eddigi három önértékelés eredményei tükrében hozott és jóváhagyott javító intézkedések megvalósítása a hétköznapi munkafolyamatok hatékonyságát növelte. A könyvtárhasználók igényeinek és elégedettségének mérési eredményei alapján új, modern technológiákat és kényelmesebb szolgáltatásokat vezettünk be. Az esélyegyenlőség megvalósítása érdekében az elmúlt években bővültek akadálymentes szolgáltatásaink, és jelnyelven kísért bemutató videó készült a könyvtárhasználat megkönnyítése céljából.

A szervezet megújítása együttműködő könyvtári hálózatot hívott életre, mely a fiatal könyvtárosok számára is motiváló, és állandó szakmai fejlődést, illetve folyamatos perspektívaváltást tesz lehetővé. Új tagjaink megismerkedhettek a K21 alapítóival, a bizottság indulásával, a kezdeti célkitűzésekkel és a minőségfejlesztés érdekében végzett tervszerű munkával. A szakmai kihívást jelentő feladatok csoportmunkában történő megoldása a szervezeten belüli kohézió erősítését és a jó gyakorlatok megosztását egyidejűleg biztosította. Az EKSZ munkaközösségének valamennyi tagja nyitott a folyamatos továbbképzésekre. A minőségi szolgáltatások jövőbeni biztosítása iránti elkötelezettségük a Minősített Könyvtár címre való pályázás előkészületei és megvalósítása során egyaránt megerősítést nyert.

Az intenzív tréning sikerén és hatékonyságán felbuzdulva a következő nyárra újabb többnapos találkozót tervezünk.

 

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Reminyl | Low Cost Free Shipping
2018.10.15. 10:22
Nem azonosított felhasználó
Astelin | Discount Online
2018.10.16. 22:05
Nem azonosított felhasználó
Grifulvin | Find Price Sacramento
2018.10.17. 04:02
Nem azonosított felhasználó
Kedves könyvtáros! Az InCites adatbázist szeretném használni. Stunnel-en keresztül próbáltam és a caesar.elte.hu végű email címmel regisztráltam, de nem enged be. az írja: "You do not have a subscription to the InCites pro..." mi lehet a gond?
2018.10.17. 10:04
Kedves Érdeklődő! Az adatbázis-használattal kapcsolatos probléma megoldása érdekében kérem, vegye fel a kapcsolatot az illetékes kollégával a nagy.roland@lib.elte.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Balogh Ildikó ELTE EKL
Nem azonosított felhasználó
Does your library have research guides, libguides, subject guides? and do you have specific librarians for each subject?
2018.11.02. 19:16
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.