Virtuális túra a Magyar kultúra napján
A magyar kultúra napja (2021. január 22.)...
Egy kiállítás képei
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2021. évi...
A CEUPress kiadványai könyvtárunkban
A CEU felajánlásának köszönhetően több tucat...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség Díjat és az Egyetemi...
Új év, új főigazgató
A 2020. év végén Kálóczi Katalin leköszönt az...
Elkötelezettség a Kiválóságért
Magyarországon első könyvtárként az ELTE Egyetemi...
7117
7105
7092
7082
7077
7012
 

Új év, új főigazgató – Hivatalba lépett az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár új főigazgatója

A 2020. év végén Kálóczi Katalin leköszönt az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár főigazgatói posztjáról. Munkássága innovatív tartalmát és értékét olyan mérföldkövek jelzik, mint az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) stratégiája, küldetésnyilatkozata és jövőképe, az Oktatás- és Kutatástámogatási Osztály megalakulása, a Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltára és az Egyetemi Levéltár sikeres integrálása, a muzeális koordinációs tevékenység elindítása, az általa irányított intézmények szakmai együttműködésének kialakítása és szolgáltatásközpontú attitűdjének megalapozása. Vezetése idején az intézmények számos elismerésben részesültek, az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Magyar Örökség Díjat kapott, az EKSZ pedig elnyerte a Minősített Könyvtár Címet és az EFQM „Elkötelezettség a Kiválóságért” tanúsítványt. Munkáját az egyetem rektora a Mária Terézia Emlékérem ezüstfokozata kitüntetéssel ismerte el.

A főigazgatói tisztség hivatalos átadása Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária részére a könyvtár online karácsonyi ünnepségének keretében valósult meg. Az új főigazgató megbízatása 2021. január 1-jével kezdődik. Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária már főigazgató-helyettesként is tanúbizonyságot adott szakmai elhivatottságáról, szakértelméről, kiváló vezetői tapasztalatairól és kompetenciáiról. Elkötelezetten támogatta a minőségirányítási és projektkoordinációs folyamatokat, meghatározó szerepet vállalt a könyvtári szolgáltatásokat ismertető brossúra, az asszimilációs és teljesítményértékelési rendszer dokumentumainak kialakításában, valamint hozzájárult a restaurátor-műhely korszerűsítésének megvalósításához.

Főigazgatóként az EFQM „Elkötelezettség a Kiválóságért” tanúsítvány szellemében a minőségirányítás és a szakmai együttműködés további erősítését tervezi, külön hangsúlyt helyezve az oktatás- és kutatástámogatás hatékonyságának növelésére, az egyetemi kulturális örökség védelmére. Kálóczi Katalin leköszönő főigazgatónak köszönjük az intézmény élén végzett sikeres vezetői munkásságát, Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária munkájához pedig sok sikert és örömöt kívánunk!

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.