Karácsonyi nyitvatartás
Kedves Olvasóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018...
Minősített Könyvtár díj
A Minősített Könyvtár kitüntető címet elismerő...

Újabb levelekkel bővült a Szekfű-hagyaték

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár kézirattára újabb értékes levelekkel bővült. A Szekfű-hagyaték részét képező levelezés megvásárlás útján dr. Horánszky Nándor családi gyűjteményéből került intézményünkbe, melynek többsége kézírásos dokumentumokat tartalmaz, néhány gépirat, másolat és sajtókivágat mellett. Az örökség Horánszky Lajos Szekfű Gyulával folytatott levelezéseinek darabjait őrzi.

Szekfű Gyula történész, publicista és egyetemi tanár hagyatéka mind a magyarországi történetírás kutatói számára, mind pedig a 20. század első felének kulturális és közélete iránt érdeklődők számára fontos forrás. A hagyaték a történész akaratának megfelelően halála után 15 évvel került be az Egyetemi Könyvtár állományába. A kéziratanyag Szekfű történeti munkáihoz készített jegyzeteiből, előadásvázlataiból, valamint egy hatalmas levélanyagból áll, amely több mint 400 levélíró hozzá írt levelét tartalmazza. Itt található Horánszky Lajosnak 14 db Szekfű Gyulához írt levele. Most ez az anyag egészül ki a levelezés másik felével, Szekfű Gyula Horánszky Lajoshoz írt leveleivel. A Szekfű Gyulához írt levelek levélírók szerint kereshetőek az online katalógusban.

Munkatársaink megkezdték a dokumentumok feltárását, a nyilvános bemutatására várhatóan a Kulturális Örökség Napjai keretében kerül majd sor.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Reminyl | Low Cost Free Shipping
2018.10.15. 10:22
Nem azonosított felhasználó
Astelin | Discount Online
2018.10.16. 22:05
Nem azonosított felhasználó
Grifulvin | Find Price Sacramento
2018.10.17. 04:02
Nem azonosított felhasználó
Kedves könyvtáros! Az InCites adatbázist szeretném használni. Stunnel-en keresztül próbáltam és a caesar.elte.hu végű email címmel regisztráltam, de nem enged be. az írja: "You do not have a subscription to the InCites pro..." mi lehet a gond?
2018.10.17. 10:04
Kedves Érdeklődő! Az adatbázis-használattal kapcsolatos probléma megoldása érdekében kérem, vegye fel a kapcsolatot az illetékes kollégával a nagy.roland@lib.elte.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Balogh Ildikó ELTE EKL
Nem azonosított felhasználó
Does your library have research guides, libguides, subject guides? and do you have specific librarians for each subject?
2018.11.02. 19:16
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.