Diákmunka-lehetőség az ELTE Egyetemi Könyvtárban

Megjelenés ideje
Megjelenés helye
elteonline.hu
Szerző
ORBÁN Bence

Megjelenés formátuma

Terjedelem

Téma

Nyelv

Hatókör

Forrás helye
http://elteonline.hu/tudomany/2019/11/06/diakmunka-lehetoseg-az-elte-egyetemi-konyvtarban/

"Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár időszakos kiállításhoz tárlatvezetőket keres.

Diákmunkásokat keres az ELTE az Egyetemi Könyvtár épületében megrendezésre kerülő, Eötvös Loránd életét és munkásságát bemutató időszakos kiállításhoz. A tárlat 2019. november 22. és 2020. május 22. között lesz megtekinthető, így akár fél évig biztos munkalehetőséget tudhatnak maguknak a jelentkezők.

Elsősorban fizikus- és történészhallgatók, tanár szakos hallgatók jelentkezésére számítanak a szervezők, azonban a szakirányú tanulmányok nem képzik az elvárások részét, valamint a tárlatvezetés lebonyolítására való felkészülésben segítséget nyújtanak a diákmunkásoknak, így bárki jelentkezhet, aki késztetést érez magában.

A vezetéseket hétfőtől szombatig, 10 és 17 óra között, előre egyeztetett időpontokra szervezik. A tárlatvezetők alapfeladata, hogy fogadják a látogatókat, bevezessék őket a terembe, a fizikai demonstrációs eszközök és digitális eszközök használatában segítséget nyújtsanak, probléma esetén megtegyék a szükséges lépéseket, valamint rendbe tegyék a teret a következő csoport számára. Egyéni kompetenciák alapján a hallgatókat felkérhetik idegen nyelvű csoportok vezetésére is. Ezáltal a pénzkeresésen túl az egyéni fejlődést is tudja szolgálni a munkakör akár kommunikációs, akár nyelvismeret terén, és későbbi munkatapasztalatként is hasznos lehet."