A kupolától a Dante-kódexig

Megjelenés ideje
Megjelenés helye
www.elte.hu

Megjelenés formátuma

Terjedelem

Téma

Nyelv

Hatókör

Forrás helye
https://www.elte.hu/content/a-kupolatol-a-dante-kodexig.e.12780

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár is csatlakozott az idén online formában megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája eseménysorozathoz.

Idén sem marad el a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat, amelynek résztvevőjeként az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár honlapján betekintést enged épülete legszebb belső terébe, bemutatja a kupolát és a homlokzatot madártávlatból, az érdeklődők belelapozhatnak régi kódexeibe és okleveleibe, megtekinthetik a Dante-kódexet és a könyvtár legrégebbi sebészeti szakkönyvének díszes illusztrációit, sőt bepillanthatnak a restaurátorok munkájába, és örökbe fogadhatnak egy könyvet is.

Interaktív Eötvös-kiállításukhoz kapcsolódóan a tárlat Facebook-oldalán 2020. június 22. és 27. között a látogatók izgalmas kvíz keretében értékes nyereményekkel gazdagodhatnak, és megtekinthetik a párizsi világkiállításon aranyérmet nyert Eötvös-ingát is.

A Múzeumok Éjszakája hivatalos programszervezői a Facebook- és Instagram-oldalakon folyamatosan frissülő kisfilmekkel, érdekes posztokkal és izgalmas nyereményjátékkal várják az érdeklődőket. Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár honlapját is érdemes most rendszeresen felkeresni, az eseményről folyamatosan szolgálnak újabb részletekkel.