Virtuális túra a Magyar kultúra napján
A magyar kultúra napja (2021. január 22.)...
Egy kiállítás képei
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2021. évi...
A CEUPress kiadványai könyvtárunkban
A CEU felajánlásának köszönhetően több tucat...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség Díjat és az Egyetemi...
Új év, új főigazgató
A 2020. év végén Kálóczi Katalin leköszönt az...
Elkötelezettség a Kiválóságért
Magyarországon első könyvtárként az ELTE Egyetemi...
7117
7105
7092
7082
7077
7012
 

Ünnepség az Egyetemi Könyvtárban

Megjelenés ideje: 
2018. július 16., hétfő
Megjelenés helye: 
www.elte.hu
Megjelenés formátuma: 
Terjedelem: 
Téma: 
Nyelv: 
Hatókör: 
Forrás helye: 
https://www.elte.hu/content/unnepseg-az-egyetemi-konyvtarban.t.16989
Szövegrész: 
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár volt főigazgatóját, Szögi László történészt ünnepelték kollégái és barátai 2018. július 9-én a Díszteremben. A tiszteletére készített Universitas - Historia című tanulmánykötetet Draskóczy István, az MTA–ELTE Egyetemtörténeti Kutatócsoport vezetője ismertette. Szögi László, az Egyetemi Könyvtár volt főigazgatója 2018. július 9-én töltötte be 70 életévét. A születésnapot volt és jelenlegi kollégái számon tartották és megünnepelték. A jeles alkalom megrendezését az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, valamint az MTA–ELTE Egyetemtörténeti Kutatócsoport – amelynek Szögi László jelenleg az egyik vezetője - közösen vállalta. Az esemény helyszíne az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Díszterme volt, és az ünnepelt számos kollégája és barátja tisztelte meg jelenlétével. Köszöntőt mondott Szalay Péter, az ELTE tudományos rektorhelyettese, Kenyeres István, Budapest Főváros Levéltárának főigazgatója, aki Szögi László tanítványaként (is) felelevenítette a közös emlékeket. Ezután Borsodi Csaba, az ELTE Történeti Intézetének igazgatója és az MTA–ELTE Egyetemtörténeti Kutatócsoport egyik vezetője, majd Hudecz Ferenc, az ELTE volt rektora folytatta a méltatást. Ujváry Gábor, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa szintén a korábbi diákévek felidézésével köszöntötte egykori tanárát. Ezt követően Zsidi Vilmos, a Budapesti Corvinus Egyetem Közgáz Levéltárának vezetője felolvasta a személyesen Szögi László és barátai részére szóló, Konrad Krajewski beneventói címzetes érsek, pápai főalamizsnás aláírásával ellátott pápai áldást, amelyet Bernád Rita kérvényezett a Gyulafehérvári Érsekségen keresztül. Az esemény végén mutatták be a születésnap alkalmából meglepetésként megjelentetett Universitas – Historia című kötetet, melyet a kötet egyik szerkesztője, Draskóczy István, az MTA–ELTE Egyetemtörténeti Kutatócsoport vezetője ismertetett és adott át az ünnepeltnek. A terjedelmes, 686 oldalas kötetben 44 szerző tanulmánya olvasható, két témakör köré csoportosítva: Oktatástörténet (Középkor és kora újkor, 19–20. század) és Történelem Segédtudományai. A kötet végén található Szögi László 1973–2018 között megjelent műveinek 357 tételes bibliográfiája, valamint egy Képmelléklet az ünnepelt eddigi munkássága során készült felvételekkel."
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.