Szolgáltatásaink November 13-tól
Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a könyvtár...
 

Az angol tudománya

Alcím: 
125 éves az egyetemi angol szak, 1886-2011
Szerző: 
szerk. Frank Tibor és Károly Krisztina
Kiadás ideje: 
2013
Kiadó: 
ELTE Eötvös Kiadó
Kiadás helye: 
Budapest
ISBN: 
978-963-284-501-2
Felöltő tagkönyvtár: 
Borítókép: 
Az angol tudománya : 125 éves az egyetemi angol szak, 1886-2011 - borító
Ismertető: 

1886-ban nevezte ki Trefort Ágoston vallás- és közoktatásügyi miniszter az angol nyelv és irodalom első magyarországi professzorát, Arthur J. Pattersont az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogelődjén, a budapesti Királyi Magyar Tudományegyetemen, a későbbi budapesti Királyi Magyar Pázmány Péter Tudományegyetemen. Ebből a kezdeményezésből mára az ország legnagyobb, leggazdagabb kínálatot nyújtó angol-amerikai intézete fejlődött ki. 
Az ELTE Angol-Amerikai Intézete 2011. november 9–10-én, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmával nagyszabású konferenciával köszöntötte az angol szak megalapításának 125. éves évfordulóját. A rendezvény bemutatta, hogy az évek során miként alakult az angol-amerikai kutatási terület, mi a mostani helyzete, feladata, lehetősége Egyetemünkön, és ehhez kapcsolódva a világon is. Törekvésünk volt, hogy a szélesebb nyilvánosság elé tárjuk az ELTE-n művelt anglisztika és amerikanisztika számos részterületének új és fontos tudományos elméleteit, kutatási témáit, gyakorlati eredményeit.
Konferenciánk legfontosabb célja az volt, hogy bemutassuk, az évek során miként alakult az angol-amerikai kutatási terület. Figyelmünk középpontjába tehát nem oktatási tevékenységünk, hanem inkább a szakterületen végzett kutatási eredményeink kerültek. Ezt azért tartottuk különösen fontosnak, mert az angol-amerikai kutatási területnek nincs akadémiai intézeti háttere, következésképp az országban- néhány vidéki társintézettel együtt- Intézetünk tölti be azt a szerepet is, amelyet más tudományterületek esetében a Magyar Tudományos Akadémia. 
A konferencián résztvevő PhD-hallgatók dolgozatait külön kötetben közöltük (125 éves a budapesti angol szak. Doktorandusztanulmányok (ELTE Eötvös Kiadó, 2012).

Az angol tudománya
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.