rendezvény

"Muzeális értékű könyveink bemutatói keretében könyvtárunk különleges kiadványaiba nyerhetnek betekintést, mely során feltárulnak régi nyomtatványaink titkai.
"Újragombolt hagyományok - ez az idei Múzeumok Éjszakája témája. Vajon hogyan, milyen eszközökkel, milyen élményalapú megoldásokkal tudják átörökíteni a múltat a jövőbe? Ezt is megtudhatod a június huszonötödikei  éjszakán, de egy karszalaggal bebarangolhatod a város majdnem összes múzeumát. A tartalom a hirdetés után folytatódik Ide kattintva kérhetsz ajánlatot saját cégednek!
"A Kulturális Örökség Napjai keretében megtekinthető az Egyetemi Könyvtár és Levéltár legrégebbi kódexe, Janus Pannonius görög nyelvű evangéliumos könyve, valamint megnyitják az egyetemi jelképeket bemutató kiállítást is. 
"Az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvége szombatján rendezik – immár huszadik alkalommal. Mintegy 400 intézmény közel 2000 programmal készül a kerek évfordulóra, köztük az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, valamint az ELTE Természetrajzi Múzeum is.  
"Személyes és online tárlatvezetések, műhelybemutatók és gitárkoncertek az ELTE könyvtárában a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében tekinthető meg a Janus Pannonius a humanizmustól a barokkig – Válogatás az Egyetemi Könyvtár és Levéltár gyűjteményéből című kiállítás. A tudományok és könyvek kedvelői részt vehetnek az Eötvös-kiállítás interaktív tárlatvezetésein, Kovács Ádám gitárkoncertjein, restaurátorműhely- és könyvtártörténeti vezetéseken és megismerhetik a könyvtár muzeális értékű kincseit is.