Between the 1st of August 2022 and the 3rd of September 2022, our library and Eötvös Exhibition will be closed.

Sikeresen lezajlott az Open Science előadás és workshop

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Oktatás- és Kutatástámogatási Osztálya a tudományos ügyek rektorhelyettesétől, Dr. Magyari Enikőtől kapott felkérés alapján sikeres Open Science előadást és workshopot szervezett az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíjasai számára.

A képzés a Microsoft Teams-platformon került megrendezésre. A résztvevők az Open Science, a Citizen Science, az Open Access, Open Data, a kutatási adatok kezelése, a DOI-azonosítók igénylése, az MTMT (Magyar Tudományos Művek Tára), az EDIT (ELTE Digitális Intézményi Tudástár) és a publikálási stratégiák témakörében gyarapodhattak hasznos, gyakorlatorientált információkkal szakmailag jól felkészült előadók tolmácsolásában. Az előadást követő interaktív workshop pedig lehetővé tette a megszerzett ismeretek elmélyítését és alkalmazását. A képzést a TáTK könyvtárvezetője és a Tudománypolitikai Iroda adatelemzője is támogatta szaktudásával és egy-egy előadással.

A jövőben a kutatói munka megkönnyítése céljából az ELTE Tudománypolitikai Irodájával együttműködve igény szerint további kurzusok megtartására is lehetőség van. Részletekért kérjük, forduljon az Oktatás- és Kutatástámogatási Osztály kapcsolattartójához az oa@lib.elte.hu e-mail címen.

Source/author of illustration:
https://www.s4d4c.eu/training_material/open-science-diplomacy/