Műhelybeszélgetés a vállalati könyvtárakról - konferencia a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Műszaki Könyvtáros Szekciójának szervezésében

Dr. Habil. Kiszl Péter intézetigazgató meghívására idén az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézetében kerül megrendezésre az MKE Műszaki Könyvtáros Szekciójának konferenciája, melynek során a szakirodalmi adatbázisok menedzseléséről esik szó.

 

A korábbi műhelybeszélgetés során felmerült, hogy egyre inkább az adatbázisok válnak az információs szolgáltatások forrásaivá. Menedzselésük gyakran akkor is egy könyvtár feladata, ha azt nem a könyvtár olvasói, dolgozói, hanem a fenntartó egyéb szervezeti egységei használják azokat. A vállalati könyvtárakban természetesen  rendelkezésre áll a szerződések megkötéséhez, a szolgáltatások megfelelő kiválasztásához, a tartalom minél hatékonyabb kihasználáshoz, a hozzáférés biztosításhoz szükséges szakértelem és nyelvtudás, azonban a megfelelő szolgáltatás kiválasztását több tényező is befolyásolja. Ilyen tényezők például: hazai vagy nemzetközi-e az adatbázis, előfizetéses, vagy korlátlanul hozzáférhető, egyedi vagy céglicenc formájú-e az előfizetés, milyen módon történik az elszámoltatás stb.

A program keretén belül az érdeklődőknek lehetőségük lesz megtekinteni az Angol- Amerikai Intézet, valamint a Germanisztikai Intézet Könyvtárát is.

 

Időpont: 2014. november 27, 14:00-17:00

Helyszín: ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet, 6-os terem (1088 Budapest, Múzeum körút 6-8)

 

A részvételi szándékot a korody.judit@telekom.hu e-mail címen jelezhetik legkésőbb november 26-ig.

 

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Magyar Könyvtárosok Egyesületének Műszaki Könyvtáros Szekció Vezetősége!