esemény

"Gondolatébresztő tapasztalatcserével kísérve adták át a II. Tudománykommmunikációs Verseny díjait és okleveleit az ELTE Egyetemi Könyvtárban. A pályázatra az Új Nemzeti Kiválóság Program ELTE-s nyertesei (graduális hallgatók, valamint doktori képzésben résztvevők és Bolyai János Kutatási Ösztöndíjjal rendelkező oktató-kutatók) jelentkezhettek kétperces videókkal és ismeretterjesztő cikkekkel. [...]"
"[...] A könyv mindig jó ajándék. És ebben az ajándékozási időszakban volt jó alkalom beszerezni egyet-kettőt. Mikuláskor az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár az összegyűjtött összes leselejtezett könyvtári és bevitt könyvet ingyenesen elvihetővé tette a Book Friday keretében. Aztán a november 22. és december 15. között zajló Első Ünnepi Könyvvásár a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarában is remek alkalom volt arra, hogy akciósan jusson az ember könyvekhez. [...]"
"[...] Elmentem a Ferenciek terére, az ELTE Egyetemi Könyvtárba, mert ma az ünnep alkalmából MINDEN hallgatónak ingyenes volt a beiratkozás. Identitászavaros Béemésként berontottam az ajtón és megcselekedtem, amit megkövetelt a hardcore bölcsész haza: beiratkoztam. Kicsit újra echte bétékásnak érezhettem magam. Nosztalgiával elmorzsoltam pár könnycseppet. Abban az épületben örökké otthon leszek, igazi bázis, gyönyörű pillanatok helyszíne. Menjetek oda tanulni, ha tudtok, úgyis mindjá’ vizsgaidőszak. [...]"
"Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa idén is nagyszámú pályázó közül választotta ki azokat, akik olyan, személyükhöz kötődő, legalább nagyrészt az egyetemen folyó kutatást folytatnak, amely hozzájárul az ELTE sikereinek nemzetközi elismertetéséhez – nyitotta meg a tudományos kutatás napi rendezvényt az Egyetemi Könyvtárban Borhy László rektor. [...]"
"[...] Az elkövetkezendő egy hét még tartogat meglepetéseket, hiszen további könyvtárak fogadják az ösztöndíjasokat, köztük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Könyvtára, az MTA Könyvtár és Információs Központ és az ELTE Egyetemi Könyvtár. És nem utolsósorban, november 6-án és 7-én sor kerül egy kiemelt jelentőségű szakmai programra, a Magyar Könyvtárosok VIII. Világtalálkozójára is. [...]"
"[...] Ennek keretében kerül sor az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár néhány kódexéről, ősnyomtatványáról és más könyvritkaságáról készült, nagyméretű reprodukciók ünnepélyes átadására. A tíz kép a KITI közösségi tereinek falait díszíti. Program: - Kiszl Péter intézetigazgató köszöntője - Kálóczi Katalin, az ELTE EKL főigazgatója üdvözli a megjelenteket - Bibor Máté tanársegéd, a könyvtörténeti specializáció vezetőjének ismertetője a fotókon látható könyvkincsekről [...]"
" Selejtezést tart az ELTE Egyetemi könyvtára. Ennek köszönhetően több ezer könyvet osztanak szét a Ferenciek terénél lévő könyvtárukban. A különböző témájú kötetek többsége évtizedekkel ezelőtt kiadott szakkönyv, melyek javarészt kutatási célokat szolgálnak."
"Megrohanták az ELTE Könyvtárát a mai ingyenes könyvosztáson. Már nyitáskor kígyózó sor állt a budapesti könyvtár előtt, amely nagy őszi kipakolást hirdetett, azaz meg akart szabadulni minden olyan könyvtől, amely nekik már nem kell. Volt, aki Debrecenből ment emiatt. Összesen majdnem háromezer kötet talált új gazdára."
"Zajlik az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár háromnapos kirakodóvására, a fotók tanúsága szerint pedig rengetegen akarnak olvasni, az aula tele van olyanokkal, akik szeretnének maguknak egy-egy példányt a több ezer ingyen elvihető könyvből."