Bach concert
We are glad to invite you to the Bach concert...
Visit our renewed restoration workshop!
The museum collection of the ELTE University...
Guided tour at the Eötvös Exhibition
On the occasion of the Autumn Festival of Museums...
Secrets of pages
As part of our book presentations, you can gain...
The night of the torsion balance
Place: University Library and Archives, Eötvös...
Reporting day K21
In view of the epidemiological situation, the...
Online registration
Our mobile WebApp was publicated one year ago and...
6878
6871
6870
6869
6868
6850
6621
 

K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Tanácstermében az év utolsó beszámoló napján az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottsága összegezte a 2019. év eredményeit.

A Minősített Könyvtár címet viselő EKSZ K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottságának hét munkacsoportja az eredmények tekintetében rendkívül sikeres évet zárhatott.

Elkészült az EKSZ minőségfejlesztési jelentése, a Minőségirányítási Kézikönyv aktualizált változata, és az új EKSZ SZMSZ is, melyet a szenátus a 2019. november 11-i ülésén egyhangúlag elfogadott. A dokumentum elérhető az ELTE honlapján.

Lezárult többek között az éves terv, az éves beszámoló, illetve a fénymásolás, nyomtatás, szkennelés folyamatainak leírása. A szavazásra bocsátott dokumentumokat a koordinációs bizottság egyhangúlag elfogadta. A kulcsfolyamatok leírásainak gyakorlati alkalmazását folyamatábrák készítésével tesszük követhetővé és kollégáink részére könnyebben elsajátíthatóvá.

Az idei év fejlesztéseként bevezetésre került a virtuális olvasójegy alkalmazása, mellyel kapcsolatos információk a honlapra is felkerültek. Az innovatív szolgáltatás igénybe vehető, használatához a szolgáltatás leírása mellett egy tájékoztató videó is segítséget nyújt. A mobileszközre szánt webalkalmazás információt nyújt a kölcsönzésben lévő dokumentumokról, hosszabbítási lehetőséget biztosít, valamint az Egyetemi Könyvtárban azonnal felhasználható „Fénymásoló- és nyomtatókártya” vásárlását is lehetővé teszi.

A karokon végzett Zöld könyvtári felmérésről elkészült a beszámoló, mely elérhető az EDIT repozitóriumában. Az érdeklődők az eredményekről részletes beszámolót hallhattak a Könyvtár Café tematikus programján. Az Országos Könyvtári Napok keretében a Zöld könyvtári munkacsoporttal együttműködve multiplikáltuk a Zöld könyvtári kérdőív felméréseinek eredményeit. Előadás és kvízjáték keretében a diákok a fenntartható könyvtárról szerezhettek ismereteket.

A fogyatékossággal élő hallgatók megsegítése céljából a Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) akadálymentes tananyagokat adaptál, melyek elérhetőek az ELTE Digitális Intézményi Tudástárban (EDIT-ben). A SHÜTI idén új tájékoztató füzeteket adott ki az ELTE speciális szükségletű hallgatók részére biztosított szolgáltatásairól. Az irodával való együttműködés eredményeként a tájékoztató hallgatók és olvasók számára releváns tartalmai az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár honlapjáról is elérhetőek.

A könyvtárvezetők kidolgozták az oktatási szintekhez is igazodó felhasználói képzések koncepcióját. Minden igényt kielégítő online tananyag készül, mely az alapismeretektől egészen az online publikálási lehetőségekig felöleli a felhasználói tudnivalók teljes tárházát.

A szervezeti kultúra felmérésével kapcsolatos kérdőívek elkészültek, és az Egyetemi Könyvtár Oktatás- és Kutatástámogatási Osztályával együttműködve az UniPoll-rendszeren keresztül kiküldésre kerültek, az eredmények feldolgozása folyamatban. Külső partnereink részére a kommunikációs kérdőív előkészítése megtörtént, a felmérésre a közeljövőben kerül sor.

Az idei évben minőségügyi érzékenyítő tréninget szerveztünk júliusban, mely során célul tűztük ki új kollégák bevonását a minőségirányítási munkafolyamatokba és a koordinációs bizottság munkacsoportjaiba.

A Könyvtár Café rendezvénysorozata keretében külföldi konferenciák, utazások alkalmával szerzett tapasztalataikat és az intézményünkre is adaptálható jó gyakorlatokat osztották meg kollégáink.

Folytatódott partneradatbázisunk webes felületének frissítése, a médiamegjelenések archiválása. A minőségfejlesztéssel és eredményeinkkel kapcsolatos portálhírek, valamint az EKSZ-hírlevél megjelenésével folyamatos tájékoztatást nyújtottunk a minőségirányítás terén elért eredményeinkről és aktuális munkafolyamatainkról.

Az elvégzett munkafolyamatok értékelése és összegzése mellett az év végi beszámoló napon karácsonyi ünnepségre is sor került, melyen a koordinációs bizottság valamennyi tagja számára lehetőség nyílt a 2019. november 22-én nyílt interaktív Eötvös-kiállítás megtekintésére. A kiállítással kapcsolatban bővebb információkat itt talál. Újabb fejlesztéseinkről és eredményeinkről portálunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk!

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Anonymous
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Anonymous
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Anonymous
???
2019.04.16. 13:51
Anonymous
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Anonymous
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Send message, Previous messages
Site color

blue

pink

green

orange

claret

Keresés

Old Catalogue

Searches in the holding of the University Library Service.ELTEFind (test)

It searches in our online catalogue and digital repository (EDIT).

On website

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.