Egyetemi örökség – Megjelent a Levéltár konferenciakötete

Az egyetemi kulturális örökségről szóló hírsorozatunkban a héten az Egyetemi Levéltár frissen megjelent tanulmánykötetéről és az egyetemi örökség koordinátorainak üléséről számolunk be.

Az egyetemi örökség koordinációjának célja az egyetemi gyűjtemények és a jó gyakorlatok megismerése, valamint egy olyan együttműködő szakmai hálózat kialakítása, amely lehetővé teszi a diskurzust az egyetemi gyűjtemények kezelői között.

Az egyetemi gyűjtemények felmérésével megbízott szervezet, az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár muzeológusa, valamint a szervezeti egységek kulturális örökségének koordinátorai legutóbbi találkozójukat online megbeszélés keretében tartották meg 2021. április 30-án. A témák között szerepeltek az egyetemi örökségfelmérés lezárult első szakaszának eredményei, valamint az egyetemi gyűjteményekről szóló konferenciakötet megjelenése.

Az ELTE muzeális gyűjteményeinek múltja és jelene című tanulmánykötet a 2019. október 25-én tartott levéltári szakmai napon elhangzott előadásokat tartalmazza, és részletesen mutatja be az egyetemen található muzeális gyűjtemények egy részét, többek között az Éremtárat, a Gyógypedagógia-történeti Gyűjteményt és az ELTE Természetrajzi Múzeumot.

A kötet elektronikus változata elérhető az EDIT-repozitóriumban.

A felmérés eredményeinek és az egyetemi örökség tárgyainak bemutatását hírsorozatunkban folytatjuk. További részletekért, kérjük, látogasson el rendszeresen frissülő honlapunkra!

Source/author of illustration:
ELTE EKL