Megalakult az EKSZ Könyvtári Tanács Kommunikációs Koordinációs Bizottsága

A Könyvtári Tanács 2021. február 26-ai ülésén hivatalosan is megalakult a Kommunikációs Koordinációs Bizottság.

Az EFQM „Elkötelezettség a Kiválóságért” tanúsítványt elnyert ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) a hálózat kommunikációjának fejlesztését célzó projekt keretében kérdőíves felmérések alapján intézkedési tervet készített, melynek végrehajtása a könyvtárosok szoros együttműködésével online és személyes workshopok keretében valósul meg.

Az első szakmai konzultációkra és tréningekre februárban már sor került. A kommunikáció javításának kiemelt célja a szervezeti kultúra fejlesztése, a munkatársak részére az EKSZ működésével kapcsolatos információkhoz való hozzáférés javítása. A képzéssel egybekötött tréningek és közös megbeszélések során végzett helyzetelemzés, a megfogalmazott stratégai célok, illetve akciótervek mentén új kommunikációs stratégia készül.

A jövőben az EKSZ-portál és könyvtári honlapjaink átalakításával, új kommunikációs eszközök és csatornák bevonásával, az elért eredményeinket, megújult, korszerű szolgáltatásainkat és a működésünkhöz kapcsolódó információkat hiteles és széles palettán tervezzük közzé tenni az ELTE-polgárok és partnereink számára. Friss tartalmakért, kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra!

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL