Bach concert
We are glad to invite you to the Bach concert...
Visit our renewed restoration workshop!
The museum collection of the ELTE University...
Guided tour at the Eötvös Exhibition
On the occasion of the Autumn Festival of Museums...
Secrets of pages
As part of our book presentations, you can gain...
The night of the torsion balance
Place: University Library and Archives, Eötvös...
Reporting day K21
In view of the epidemiological situation, the...
Online registration
Our mobile WebApp was publicated one year ago and...
6878
6871
6870
6869
6868
6850
6621
 

Fókuszban az IFLA Világkongresszus, valamint a szlovén könyvtárak a Könyvtár Café rendezvényén

2019. november 13-án került sor a Könyvtár Café újabb rendezvényére az ELTE ÁJK Kari Könyvtárában. A könyvtáros találkozón az érdeklődők két előadást hallgathattak meg.

Kopaszné Szincsok Éva Ildikó, a BTK Néprajzi Intézet Könyvtárának munkatársa és Gyura Eszter, a BGGYK Kari Könyvtár munkatársa az Erasmus+ Program támogatásával Szlovéniába utaztak, ahol a Maribori Egyetem, valamint Ptuj városának könyvtárát látogatták meg az ötnapos program keretében. A könyvtári terek mellett bemutatásra került a COBISS egységes könyvtári rendszer, amelyet minden könyvtár használ Szlovéniában, és amelynek fejlesztése az Egyetemen történik. Az Egyetem Könyvtárában külön tanulói teret alakítottak ki, mely egész nap nyitva tart. Az előadók kiemelték, hogy a Könyvtárban külön tudományterületi szobák találhatók, melyek az adott tudomány elsajátításához szükséges installációkkal, eszközökkel felszerelten állnak az olvasók rendelkezésére.

A második előadásban Szabó Noémi, a TTK Kari Könyvtár vezetője és Szabó Panna, az EKL Gyűjteményszervezési Osztály osztályvezető-helyettese számolt be az Athénban idén megrendezett IFLA Világkongresszusról. A rendezvényen 143 ország könyvtárosai vettek részt. Bemutatásra került az IFLA 2019–2024-re tervezett stratégiája, amely a https://www.ifla.org/strategy oldalon érhető el. A Kongresszuson 22 szekció keretén belül hallgathatták a résztvevők a szakmai előadásokat, a szünetekben pedig rengeteg kiállítóval ismerkedhettek meg. Az előadók külön kiemelték a poszterszekciót, ahol a készítőkkel saját posztereik mellett bárki megvitathatta a kiállított témát, felvetést. A prezentációk fényében világossá vált, hogy érdemes az adatvizualizáció, a kutatási adatok gyűjtése, a digitalizáció országos szintű összehangolása, a felsőoktatási intézmények gyűjteményszervezési munkálatainak összehangolása, a zöld könyvtári szemlélet kiterjesztése, valamint a használók és az olvasók felé folytatott kommunikáció terén fejlesztésekre törekedni. A programon ezúttal is mindenki sok hasznos információval és új ötletekkel gazdagodhatott.

 

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Anonymous
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Anonymous
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Anonymous
???
2019.04.16. 13:51
Anonymous
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Anonymous
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Send message, Previous messages
Site color

blue

pink

green

orange

claret

Keresés

Old Catalogue

Searches in the holding of the University Library Service.ELTEFind (test)

It searches in our online catalogue and digital repository (EDIT).

On website

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.