Szolgáltatásaink November 13-tól
Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a könyvtár...
 

országos

magyar

Rövid beszámoló az EKK októberi közgyűléséről

"2020. október 21-én, az ELTE Egyetemi Könyvtárban tartották meg a Kollégium következő közgyűlését. A közgyűlés legfontosabb témáinak rövid összefoglalása következik. [...]"

Eötvös Loránd – ifjú költő a Budai-hegyek alatt

"[...]Kis Domokos Dániel érdekes bevezető tanulmányából pedig az is kiderül, hogy a versek törzsanyagát az ELTE Egyetemi Könyvtár, Kézirattár Ms H 133 – Eötvös Loránd fiatalkori költeményei című kis, barna bőrbe kötött vonalas notesz teszi ki. A költemények időrendben követik egymást, ám a versek keverednek a fordításokkal. A verseknél ugyan megtartották a régies alakokat, de igyekeztek a szöveget mindenhol a mai helyesíráshoz igazítani.[...]"

Lapokba zárt titkaink

"A könyvbemutatók keretében betekintést nyerhettek a könyvtár különleges kiadványaiba, mely során feltárulnak a régi nyomtatványok titkai. Többek között megismerhetitek Káldi György 1605 és 1607 között készült, kéziratként fennmaradt bibliafordítását, és megtudhatjátok a kézirat és a későbbi, 1626-ban nyomtatásban megjelent Biblia szövege közötti jelentős eltérés okát. Megcsodálhatjátok Petrus Apianus 16. századi csillagászati remekművét, és a kötetben található forgatható tárcsákat működés közben, melyek a bolygómozgások kiszámítását és egy öröknaptárat is leképeznek/mintáznak.

Egy közel 100 éves vers Sopronról, amit nem biztos, hogy ismer

"[...] Egyetemi tanulmányait a Pázmány Péter Tudományegyetem magyar-német-francia szakán végezte el, és alig 20 évesen már több filozófiai, irodalmi lapnak dolgozott (Apollo, Athenaeum, Corvina, Magyar Csillag, Nyugat, Magyar Nyelv, Az Ország Útja, Szép Szó, Magyarságtudomány, Magyarok, stb.). Tanulmányainak befejezése után 1945-ig könyvtári tisztviselő az Egyetemi Könyvtárban, majd a Műegyetemi Központi Könyvtárban. [...]"

Oldalak

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.