Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Az ELTE BTK-n a könyvtárban, gyakorlógimnáziumokban és külső helyszíneken lesznek a vizsgák

Megjelenés ideje
Megjelenés helye
telex.hu
Szerző
HALÁSZ Nikolett

Megjelenés formátuma

Megjelenés fajtája

Intézmény

Terjedelem

Téma

Nyelv

Hatókör

Forrás helye
https://telex.hu/belfold/2022/11/10/szegedi-tudomanyegyetem-elte-obudai-egyetem-rezsicsokkentes-intezmeny
Szövegrész

"Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán az energiamegtakarítás miatt a vizsgaidőszakban jelenléti számonkérés az egyetem könyvtárában, gyakorlógimnáziumaiban és dékáni engedéllyel külső helyszíneken lesz. A Szegedi Tudományegyetemen az épület és a kollégiumok egy része három hétig zárva lesz. Az Óbudai Egyetemen a hallgatói teljesítmény értékelésekor preferálják a megajánlott jegyet.

„Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a jelenléti vizsgaalkalmaknak, doktori védéseknek, habilitációs előadásoknak az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziuma és az ELTE Egyetemi Könyvtára ad otthont, valamint a sajátos helyzetre tekintettel dékáni engedélyt követően mód nyílik ELTE-n kívüli vizsgahelyszínen is jelenléti vizsgát szervezni”

– olvasható az ELTE BTK HÖK Facebook-oldalára feltöltött dékáni utasításban, amelyet az Eduline szemlézett.

Az intézkedésekre az energiamegtakarítási célkitűzések teljesítése miatt van szükség. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberben jelentette be, hogy a gázfogyasztást 25 százalékkal kell csökkenteni a kórházak és a bentlakásos intézmények kivételével minden állami intézményben, így az egyetemeken is.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem BTK kampuszának épületeiben december 10-től február 26-ig temperáló fűtés lesz.

De december 23. és január 8. között minden épület zárva lesz.

December 12-től február 26-ig az ELTE BTK épületeibe hetente két nap két órában lehet majd bemenni, hétfőnként 9 és 11 óra, csütörtökönként 14 és 16 óra között. [...]"