Adatbázis 2. csoport (Egyéb)

A TINTA Könyvkiadó szakkönyv- és szótárkiadó, piacvezető a magyar egynyelvű szótárkiadás és a hazai nyelvészeti szakkönyvkiadás területén. Jelen gyűjtemény a kiadónál megjelent szakkönyveket tartalmazza, melyek segítik a tudományos munkát.
A kiadó fő profilja: szépirodalom, történelem, tudomány (zsidó tudományok, amit a szakirodalom Jewish Studies néven tart számon.) Az összes műfajt magyar és fordított művek képviselik.
A Bukarest székhellyel alapított nemzetiségi kiadó a KRITERION 1970. január 1-jén kezdte meg munkáját, és a mai napig sikeresen tevékenykedik.
A Kalligram, mint regionális és kisebbségi kiadó, egyrészt a felvidéki magyar irodalom legjelentősebb képviselője, másrészt a közép-európai kultúrák és irodalmak fő közvetítője. Számos társadalomtudományi sorozatot tart fent, amelyek mind megtalálhatóak a már induláskor is több mint 800 könyvet felsorakoztató adatbázisban.
Az Education Research Complete 311 aktív, teljes szövegű, nem nyílt hozzáférésű folyóiratot tartalmaz, amelyek az Academic Search egyik verziójában sem érhetők el. A teljes szövegű folyóiratokon kívül az Education Research Complete több mint 3700 teljes szövegű, oktatással kapcsolatos konferenciaelőadást tartalmaz.
A Library and Information Science adatbázis a felhasználók számára teljes szöveges hozzáférést biztosít számos könyvtár- és információtudományi publikációhoz.