Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Stratégia és innovatív megoldások

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, valamint a Nemzetközi Iroda közös szervezéssel 2017. április 3. és 7. között Erasmus Staff Training Week programsorozatot rendez. A program keretében Európa országaiból látogatnak el intézményünkbe a könyvtáros szakma képviselői.

A szakmai program résztvevői a Stratégia és innovatív megoldások és szolgáltatások az egyetemi könyvtárakban témakörhöz kapcsolódó előadások, interaktív workshopok és kerekasztal-beszélgetések keretében ismerhetik meg egymás jó gyakorlatait.

Minden résztvevő, köztük az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár munkatársai is bemutatják könyvtárukat, illetve az intézményükben sikeresen megvalósult innovatív szolgáltatásfejlesztéseket.

Előadóink között köszönthetjük a Bécsi Egyetem képviseletében Paolo Budronit, a University College London intézményéből pedig Martin Moyle tart prezentációt. Az ELTE Társadalomtudományi Karának könyvtárvezetője, Egri Krisztina, valamint a Debreceni Egyetem delegáltjaként Karácsony Gyöngyi főigazgató járulnak hozzá előadásukkal rendezvényünk sikeréhez.

Az egyhetes rendezvénysorozat kiváló alkalmat kínál az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban folyó innovatív műhelymunka és a modern könyvtári szolgáltatások bemutatására. A Staff Week ugyanakkor hozzájárul az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetközi tekintélyének és reputációjának erősítéséhez, intézményközi kapcsolatok és szakmai együttműködések kialakulásához.