Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Értékes nyereményeket vehettek át Facebook-versenyünk résztvevői az ELTE Egyetemi Könyvtárban

Mit olvasnak nyáron az ELTE-sek? címmel augusztusban nyereményjátékot hirdetett meg az ELTE Egyetemi Könyvtár, melyre az egyetem gólyái, hallgatói, oktatói, kutatói és dolgozói egyaránt jelentkezhettek kedvenc nyári olvasmányukkal készült selfie beküldésével vagy az érkezett bejegyzések megosztásával.

A képeket beküldők és a bejegyzést megosztó versenyzők közül sorsolással választottuk ki a szerencsés nyertesek neveit. Symmons Charlotte Szögi László Az Eötvös Loránd Tudományegyetem története képekben című könyvével gazdagodhatott. Urbán Matild és Kovács Zsuzsa Knapp Éva és Szögi László közösen írt kiadványát, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtára című könyvet vihették haza jutalomként. Terjéki Alexandra és Orbán Cintia az ELTE Egyetemi Könyvtár képeslapcsomag boldog tulajdonosaivá váltak.

A nyereményátadás során készült rövid interjú keretében kiderült, hogy Symmons Charlotte az ELTE biológia szakos hallgatójaként kereste fel tanulmányai kezdetén könyvtárunkat. A kellemes atmoszférájú és nyugodt légkörű olvasótermeinkben szívesen olvasgat, hatékonyan elmélyülhet tanulmányaiban és sikeresen fel tud készülni vizsgáira, sőt, köteteink között talált a tudományterületébe vágó szakirodalmat is.

Kovács Zsuzsa könyvtárszakos hallgatóként itt töltötte gyakorlatát, és ekkor ismerkedett meg az Egyetemi Könyvtár gazdag állományával, az itt folyó szakmai munkával. Facebook-oldalunk rendszeres látogatójává és a bejegyzések szorgalmas megosztójává vált, amihez ezúttal szerencse is társult.

A díjátadó keretében vendégeink különleges jutalomként betekintést nyerhettek a Műemlékraktár 19. századi kötetekkel teli termébe, és belelapozhattak könyvtárunk „legnagyobb” könyvébe, a Voyage Pittoresque de Constantinople et du Bosphore címet viselő metszetek gyűjteményébe.