Francia nyelvű muzeális állományunk remekművei – Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár kiállítása a Kulturális Örökség Napjain

„Én azt tartom, amíg valaki nem olvasott el minden régi könyvet, semmi jogcíme sincs rá, hogy az újakat többre becsülje.” (Montesquieu)

A kiállításon szereplő, főként a 16–17. századból származó dokumentumok muzeális állományunk legértékesebb francia vonatkozású művei. A kiállításon megtekinthető kötetek között látogatóink találkozhatnak a francia és magyar történelem összefonódásának mementóival, Moliére írásával, a világirodalom francia fordításban megjelent alkotásaival és a francia vallási irodalom darabjaival. Muzeális értékű könyveink mellett metszetgyűjteményünkből kiállításra kerül két 19. században készült James Hopwood-metszet is, Napóleon és Joséphine ábrázolásával. A francia könyvritkaságok iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a 15.00 órától kezdődő könyv-örökbefogadási ünnepségünket, melynek keretében a francia nagykövet, Pascale Andréani által örökbefogadott kötet (Étienne Du Perac: I vestigidell 'antichitta di Roma, 1575) is bemutatásra kerül.

Kiállítás helyszíne:

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, II. emeleti Műemlékraktár

1053 Budapest, Ferenciek tere 6.

Könyv-örökbefogadási ünnepség időpontjai:

2020.09.19., szombat - 15:00 - 15:30

Kiállítás megtekinthető:

2020.09.19., szombat - 11:00 - 17:00