Hagyományok és kihívások V. - Megjelent konferenciakötetünk

Megjelent az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár évente megrendezésre kerülő országos könyvtárszakmai napjának 2016-os Hagyományok és kihívások V. Múlt és jövő című konferenciakötete.

A jelen kiadvány bevezetéseként Kálóczi Katalin főigazgató áttekinti a rendezvénysorozat eddigi eredményeit, Szalay Péter tudományos rektorhelyettes pedig a könyvtáraknak az ELTE stratégiai céljai szolgálatában betöltött szerepét elemzi. Ezt követően a kötet szerzői a hazai egyetemi könyvtárügy tendenciáiról és eredményeiről, a muzeális gyűjtemények kezeléséről, valamint a komplex adatbázis-keresőkről nyújtanak átfogó képet írásaikban. A megjelenő tanulmányok lektorálásában az Egyetemi Könyvtár és Levéltár tudományos ügyek referense, Knapp Éva, valamint az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének oktatói vettek részt.

A kötet elektronikus formában elérhető az ELTE repozitóriumában is a http://hdl.handle.net/10831/34203 linken, valamint az Egyetemi Könyvtár és Levéltár állományából kölcsönözhető. A tartalomjegyzék itt érhető el.

Az idei szakmai napon (2017. augusztus 31-én 10.00 és 16.00 óra között az Egyetemi Könyvtárban) Zöld utat a jövőnek címmel a környezettudatosság és a fenntarthatóság témaköre kapcsán hallhatnak előadásokat az érdeklődök. Emellett a hazai és a külföldi adatbázis-szolgáltatók képviselői a témához kapcsolódó tartalmaikat is bemutatják. Részletes információkat a programmal kapcsolatban honlapunkon találnak.