Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Jelnyelvi bemutató a Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumáról az ELTE Egyetemi Könyvtárban

Az Országos Könyvtári Nap programja keretébena USC SOÁ Archívum és az Alapítvány munkája is bemutatásra került az Egyetemi Könyvtárban, melyet gyakorlati kipróbálás követett. A bemutatót Franyó Borbála, a Könyvtár munkatársa, jelnyelvi tolmács tartotta. A programon a Magyar Hallássérült Zsidók Egyesületének (MHZSE) több érintettje és holokauszt-túlélője is részt vett, a bemutatót vendégeink nagy érdeklődéssel, meghatottan fogadták. A programot könyvtártörténeti vezetés színesítette.

Fogyatékossággal élő embertársaink számára kiemelt jelentőséggel bírnak az akadálymentesség jegyében szervezett programok, melyek erősítik a közösséghez való tartozás és a közös értékek iránti elköteleződés érzését.

A programról készült riport 2016. okt. 29-én, szombaton 10.35-kor a Magyar Televízió Esély című műsorában is megtekinthető.

A USC SOÁ Archívum és az Alapítvány angol nyelvű cikke a programról: http://sfi.usc.edu/news/2016/10/12395-e%C3%B6tvos-lor%C3%A1nd-university-gives-seminar-visual-history-archive-sign-language

 

Kép forrása: http://sfi.usc.edu