Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Könyvtárunk külföldi szemmel

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár az Erasmus+ Mobility programja keretében rendszeresen fogad külföldi könyvtárakból érkező vendégeket, akik nemzetközi tapasztalatszerzés vagy szakmai gyakorlat céljából keresik fel intézményünket. A közelmúltban a lettországi Riga Technical University könyvtárosa, Ilvija Miza látogatott el hozzánk.

Látogatásának élményéről szóló beszámolójában kitért azokra az új benyomásokra, melyeket a könyvtárosokról, szolgáltatásainkról és könyvtárunkról nyert: „Rendkívül jó szakemberekkel rendelkeztek, akik lelkesednek munkájukért. El vagyok ragadtatva a kötészeti és restaurátor-műhelyetektől, azt hiszem büszkék lehettek rá. Nagyszerű munkát végeztek a könyvtári marketing és a közösségi média terén. Különösen értékelem, hogy innovatív megoldásokkal mutatjátok be szolgáltatásaitokat. Számomra kiváló lehetőség volt, hogy ellátogathattam könyvtáratokba, mert az itt szerzett tapasztalatok nagyon hasznosak a mindennapi munkám szempontjából.”

A program keretében betekintést nyerhetett könyvtárunk történetébe, a restaurátor-műhelyben folyó munkálatokba, a különböző osztályok mindennapi intenzív feladatvégzésébe és ízelítőt kapott innovatív szolgáltatásfejlesztéseinkből. Részletesen tájékozódhatott a könyvtár portálfejlesztéséről és a kommunikációs tevékenységeinkről, az EKSZ-hírlevél megújult formájáról, kommunikációs stratégiánkról és híreink, illetve a honlaptartalmak frissítéséről.