MTMT2-s átállás

Az MTA Könyvtár és Információs Központ közleménye szerint a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) jelenlegi szoftveréről a 2017. november 1. – 2017. november 30. közötti időszakban áll át az új verzióra, amennyiben a tesztelések sikerrel zárulnak. A teljes rendszerleállás maximum 3 hétig tarthat.

Sikertelen tesztelések esetén a jelenlegi, sikeresek esetén az MTMT2 éles indítása legkésőbb 2017. november 30-ával történhet. Amennyiben 2017 novemberében az átállást nem sikerül megvalósítani, arra későbbi időpontban – valószínűsíthetően 2018 nyarán – kerülhet sor.

Az MTMT2-ről az alábbi honlapokon tájékozódhatnak:

1. A központi MTMT2-s információs portál: https://mtmt2.mtmt.hu.

2. Az ELTE-s MTMT2 oldal: https://www.konyvtar.elte.hu/hu/mtmt/mtmt2.

3. Az MTMT2 nyilvánosan elérhető béta változata, melyben már most ki lehet próbálni a működést: https://playground.mtmt.hu/frontend. A bejelentkezéshez szükséges felhasználói név és jelszó ugyanaz, mint a jelenleg működő rendszerben.

A zökkenőmentes átállás érdekében október végéig naprakésszé kell tenni az MTMT-ben a publikációkat és a hivatkozásokat!

 Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat MTMT adminisztrátorai (https://www.konyvtar.elte.hu/hu/mtmt) mind a feltöltés támogatásában, mind a szoftverváltás után a betanításokban és konzultációkban rendelkezésre állnak.