Új év, új főigazgató – Hivatalba lépett az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár új főigazgatója

A 2020. év végén Kálóczi Katalin leköszönt az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár főigazgatói posztjáról. Munkássága innovatív tartalmát és értékét olyan mérföldkövek jelzik, mint az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) stratégiája, küldetésnyilatkozata és jövőképe, az Oktatás- és Kutatástámogatási Osztály megalakulása, a Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltára és az Egyetemi Levéltár sikeres integrálása, a muzeális koordinációs tevékenység elindítása, az általa irányított intézmények szakmai együttműködésének kialakítása és szolgáltatásközpontú attitűdjének megalapozása. Vezetése idején az intézmények számos elismerésben részesültek, az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Magyar Örökség Díjat kapott, az EKSZ pedig elnyerte a Minősített Könyvtár Címet és az EFQM „Elkötelezettség a Kiválóságért” tanúsítványt. Munkáját az egyetem rektora a Mária Terézia Emlékérem ezüstfokozata kitüntetéssel ismerte el.

A főigazgatói tisztség hivatalos átadása Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária részére a könyvtár online karácsonyi ünnepségének keretében valósult meg. Az új főigazgató megbízatása 2021. január 1-jével kezdődik. Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária már főigazgató-helyettesként is tanúbizonyságot adott szakmai elhivatottságáról, szakértelméről, kiváló vezetői tapasztalatairól és kompetenciáiról. Elkötelezetten támogatta a minőségirányítási és projektkoordinációs folyamatokat, meghatározó szerepet vállalt a könyvtári szolgáltatásokat ismertető brossúra, az asszimilációs és teljesítményértékelési rendszer dokumentumainak kialakításában, valamint hozzájárult a restaurátor-műhely korszerűsítésének megvalósításához.

Főigazgatóként az EFQM „Elkötelezettség a Kiválóságért” tanúsítvány szellemében a minőségirányítás és a szakmai együttműködés további erősítését tervezi, külön hangsúlyt helyezve az oktatás- és kutatástámogatás hatékonyságának növelésére, az egyetemi kulturális örökség védelmére. Kálóczi Katalin leköszönő főigazgatónak köszönjük az intézmény élén végzett sikeres vezetői munkásságát, Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária munkájához pedig sok sikert és örömöt kívánunk!

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár