ELTE Informatika doktori iskola felvételi információk 2018/2019

ELTE INFORMATIKA DOKTORI ISKOLA

Felvételi információk 2018/2019

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara felvételt hirdet szervezett doktori képzésre

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán az Informatika Doktori Iskola keretében négy doktori programban indítunk képzést:

  • Az informatika alapjai és módszertana
  • Információs rendszerek
  • Numerikus és szimbolikus számítások
  • Informatika szakmódszertan

 

A doktoranduszok a négyéves (nyolc féléves) képzés során tudományos vezető (témavezető) irányítása alatt a Doktori Iskolában meghirdetett előadásokat látogatják, szakmai vizsgákat tesznek le, tudományos kutatómunkát végeznek, eredményeikről beszámolnak, publikációkat jelentetnek meg. A negyedik félév végén komplex vizsgát tesznek, amelynek teljesítése előfeltétele a képzés folytatásának. A négyéves képzés elvégzése (abszolutórium) feljogosítja a jelöltet, hogy leadja és megvédje a disszertációját. Az értekezést az eredményes komplex vizsgát követő három éven belül kell leadni.

 

Kutatási témák:

Az ELTE Informatika Doktori Iskolában választható kutatási témákról a Doktori Iskola honlapján, illetve a www.doktori.hu honlapon tájékozódhatnak, valamint felvilágosítást kérhetnek a doktori programok vezetőitől.

 

A felvétel követelményei és feltételei:

Doktori képzésre utolsó évfolyamos mesterképzésben (MA/MBA/MSc) részt vevő egyetemi hallgatók és a mesterfokozatú (MA/MBA/MSc) oklevéllel rendelkezők jelentkezhetnek.

 

Felvételi szóbeli vizsga:

A jelentkezők június végén, július elején a doktori iskola, illetve a doktori programok szervezésében felvételi beszélgetésen vesznek részt, amely során értékelik a felkészültségüket és a kutatási tervük megvalósíthatóságát.

 

A jelentkezés határideje: 2018. április 3-tól 2018. május 31. 16:00 óráig

 

A felvételivel kapcsolatos részletes információk megtekinthetők az Informatika Doktori Iskola honlapján: www.inf.elte.hu/doktori