Járványügyi szabályok a Germanisztikai Intézet Könyvtárának használatában

Járványügyi szabályok az Angol-Amerikai és Germanisztikai Szakkönyvtárban

IDEIGLENES HÁZIREND

2020. szeptember 9-től visszavonásig az alábbi ideiglenes járványügyi szabályok lépnek életbe:

-Az olvasóterem ZÁRVA, helyben használat nincs.

-Regisztráció vagy könyvtári tagság meghosszabbításának kezdeményezése e-mailben történik az idei első kölcsönzési szándék jelzésével egyidejűleg.

Angol-Amerikai Intézet Könyvtára: seaslib@btk.elte.hu

Germanisztikai Intézet Könyvtára: germbibl@btk.elte.hu

-Az e-mailes kérésben a NEPTUN-kód mellett a kölcsönözni kívánt dokumentumok következő adatait kérjük megadni: szerző, cím, jelzet. A névre szólóan kikészített dokumentumok a könyvtári visszajelzést követő két munkanapon belül vehetők át az olvasószolgálati pultoknál. Személyes könyvkérés csak kivételesen indokolt esetben lehetséges.

-A pultoknál a kiszolgáló könyvtárosnál egyszerre 1 fő, a számítógépeknél – kizárólag adatbázis-használatra – gépenként szintén 1 fő tartózkodhat mind az Angol-Amerikai, mind a Germanisztikai részen. A létszámkorlátot szigorúan be fogjuk tartani.

 

-Könyv-visszahozás: a bejárati ajtónál elhelyezett ládába kérjük elhelyezni a visszahozott könyve(ke)t, amely(ek) 48 óra karantén után kerül(nek) le az olvasójegyről.

-Digitális olvasmányok online elérése iránti kérdések megválaszolását e-mailben vállaljuk.

-Kérjük, tartsák be az egyetem területén érvényes általános - helyes! - maszkviselési, távolságtartási és kézfertőtlenítési szabályokat.

-Aki az ideiglenes házirendet és a járványügyi szabályokat nem tartja be, a könyvtári szolgáltatásokat nem veheti igénybe.

 

Budapest, 2020. szeptember 9.