Múzeumok Éjszakájára karszalag kapható!
Hagyományainkhoz híven 2017. június 24-én ismét...
„…ki mondhatja meg, mi volt a teremtés?”
Rédei Magda grafikus munkáiból „… ki mondhatja...
Minőség – az olvasókért
Az idei évben az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (...
Éjszakai könyvtártúrák
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár...
Könyvtári kisegítőket keresünk
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a...
3170
3143
3121
3096
2934

Hírek

Központi Olvasóterem
A Központi Olvasóterem nyitva tartási rendje a vizsgaidőszak utolsó két hetében
2017. jún. 24., 21:20
Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Központi Olvasóterem nyitva tartása az alábbiak szerint alakul  a vizsgaidőszak utolsó két hetében (június 26- július 7.):  
Könyv a tengerparton
A Francia Tanszék Könyvtárának nyári nyitva tartási rendje
2017. jún. 24., 20:39
Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Francia Tanszék Könyvtárának nyitva tartási ideje az alábbiakban módosul a vizsgaidőszak utolsó két hetében:   
Informatikai Kar Könyvtárának zárvatartása
2017. jún. 23., 12:59
Kedves Olvasóink! A Könyvtár 2017. junius 27-én és 28-án  - technikai okok miatt - 16 óráig tart nyitva! Megértésüket köszönjük!
Informatikai Kar Könyvtárának nyári nyitvatartási rendje
2017. jún. 20., 11:22
Kedves Olvasóink!   Az Informatikai Kar Könyvtárának nyári nyitvatartása az alábbiak szerint alakul:   rövidített nyitvatartás:              2017 július 10-tól július 28-ig: 10-14 óráig  
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár programjai
Karszalagok kaphatók a Múzeumok Éjszakájára
2017. jún. 19., 14:02
A programban résztvevő valamennyi intézménybe belépésre jogosító karszalagok megvásárolhatók az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban. A karszalag-belépőjeggyel a múzeumi buszjáratok is igénybe vehetők.
Könyv a tengerparton
A Szláv és Balti Filológiai Intézet Könyvtárának nyári nyitva tartási rendje
2017. jún. 17., 20:34
Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Szláv és Balti Filológiai Intézet Könyvtárának nyári nyitva tartása a következőképpen alakul:   2017. június 22. - július 5. ZÁRVA
Könyv a tengerparton
Az Angol-Amerikai Intézet Könyvtárának nyári zárva tartása
2017. jún. 15., 10:52
Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy az Angol-Amerikai Intézet Könyvtára a vizsgaidőszakban a szokásos nyitva tartás szerint működik.
Webinárium open access dokumentumokat kezelő rendszerről
2017. jún. 13., 14:11
2017. június 19-én 14:00-kor Erik-Jan van Kleef, a 1Science alelnöke tart online előadást a cég oaFindr nevű rendszeréről. Az oaFindr discovery platform célja, hogy a korunkban egyre csak növekvő mennyiségben megjelenő open access dokumentumokat egyetlen felületen szolgáltassa a felhasználók számára.
Analitikus filozófia és fenomenológia: kapcsolatok - konferencia a Filozófiai Intézet szervezésében
2017. jún. 13., 09:18
Az ELTE BTK Filozófia Intézete június 16-án az I épület Bence György teremben  Analitikus filozófia és fenomenológia: kapcsolatok címmel konferenciát rendez, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.  
Részvétel az I. Levéltári Pikniken
2017. jún. 12., 19:24
A hétvégén a Budapest Főváros Levéltára által első alkalommal megrendezett Levéltári Pikniken (2017. június 9-10.) a felsőoktatási levéltárak között az ELTE Levéltára is bemutatkozott kiadványaival.

Oldalak

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtáros! Az alábbi művet keresem, azt az információt kaptam, hogy az Egyetemi Könyvtárban megvan, de a katalógus nem mutatta:Historia Domus Societatis Jesu: (Annuae Collegii Cassoviensis S.J. 1735-1773). Egyetemi könyvtár Budapest, sign.Ab 89.
2016.11.21. 12:14
Tisztelt Látogató! Az Ön által keresett dokumentum az Egyetemi Könyvtár Kézirat- és Ritkaságtárában található kézirat, amelynek jelzete valóban Ab 89. A kéziratok nyomtatott katalógusában szerepel (Pars 1., p. 61.), amely pdf formátumban a honlapon is megtalálható: https://www.konyvtar.elte.hu/hu/kezirat-es-ritkasagtar-katalogusai-egyetemi-konyvtar Üdvözlettel: egy-e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtáros! Érdeklődni szeretnék, hogy nem ELTE-s hallgatók beiratkozhatnak-e a könyvtárba, illetve ha igen akkor milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe? Válaszát előre is köszönöm.
2017.02.01. 11:46
Kedves Látogató! Az ELTE Egyetemi Könyvtár nyilvános könyvtár, így bárki beiratkozhat hozzánk egy regisztrációs űrlap kitöltésével és a személyi okmányai bemutatásával. Más felsőoktatási intézmény hallgatójaként ingyenes látogatójeggyel szabadon használhatja az olvasótermeket, a wifit, a könyvtár számítógépeit és az előfizetett adatbázisokat, de csak helyben olvashatja a dokumentumokat. Kölcsönzőjegy váltásakor 50%-os kedvezményre jogosult, egy évre 1850 Ft-ot, fél évre 1000 Ft-ot kell fizetnie, és ennek fejében egyszerre 10 könyvet kölcsönözhet és használhatja a különgyüjteményeket is. További információt az alábbi linken talál: https://konyvtar.elte.hu/hu/konyvtarak/egyetemi-konyvtar Üdvözlettel: egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Kedves Kolléga, Sándor Tibor vagyok a FSZEK-ből. Egy olvasónak keressük a Pesti Napló 1884. évi 334. számát. A katalógus alapján nem vagyok teljesen biztos benne,hogy küdhetem-e bátran Önökhöz az olvasót, megvan-e a szám. Visszajelezne? Köszönöm
2017.02.03. 16:12
Kedves Tibor! A Pesti Napló 1900 előtti számai nálunk állapotukra való tekintettel tiltó listán szerepelnek (a folyóiratcsoport döntése alapján), így sajnos nem tudjuk szolgáltatni. Megértésüket köszönjük. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Jó napot! Paizs Andrea vagyok, mesterképzésre járok az ELTE-re. Nem vagyok beiratkozva egyetlen ELTE-s könyvtárba sem. Ahhoz, hogy itthonról hozzáférhessek könyvekhez szükséges a beíratkozás?
2017.03.26. 15:26
Kedves Paizs Andrea! Az online elérhető dokumentumokhoz való hozzáféréshez segítséget itt talál: https://konyvtar.elte.hu/hu/szolgaltatasok/otthoni-eleres Amennyiben a katalóguson keresztüli online kikérésre gondol, ahhoz valóban először be kell iratkoznia a könyvtárba. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Kollégák! A kolozsvári CODEX paleográfiai kutatócsoport nevében megérdeklődném, hogy konkrétan kihez érdemes fordulni egy olyan kérdéssel, ami az egyik Önöknél megőrzött középkori kéziratot érinti. Nevet és email címet kérnék. Előre is köszönöm!
2017.04.12. 14:15
Tisztelt Kolléga! Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Kézirat- és Ritkaságtár állományával kapcsolatban kérem a Közönségszolgálati Osztályt keresse az alábbi email címen: info@lib.elte.hu. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.VUFIND (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.