Izraeli delegáció látogatása könyvtárunkban

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022. június 2-án a Bar-Ilan Egyetemről (Bar-Ilan University Library and Information System) érkezett izraeli delegációt látta vendégül, együttműködve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet és Társadalomtudományi Kar Könyvtárával.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetköziesítésit stratégiai célja mentén intézményünk elkötelezett a nemzetközi tapasztalatcsere, a jó gyakorlatok megosztása és a folyamatos szolgáltatásfejlesztés iránt a könyvtárfelhasználók elégedettségének növelése érdekében.

Az izraeli delegáció részére szervezett programsorozathoz az Erasmus+ Program során könyvtárunkba látogató lengyel munkatársak is csatlakoztak. A nemzetközi tapasztalatcsere keretében könyvtártörténeti vezetésen, releváns muzeális állományunkból összeállított könyv- és restaurátorműhely-bemutatón, könyvtári szolgáltatásaink, adatbázisaink, EDIT-repozitóriumunk, valamint szolgáltatásfejlesztéseink prezentációján vehettek részt.

Az izraeli és a lengyel delegáció tagjai szintén előadást tartottak könyvtári szolgáltatásaikról, innovatív ötleteikről és megoldásaikról, valamint a járványhelyzet kezeléséről. A kerekasztal-beszélgetés alkalmával közös eszmecserére is sor került. A programsorozaton részt vevő intézményi felek nyitottak lehetőség szerinti további együttműködésre is.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL