Közlemény az MTMT2-s átállás elhalasztásáról

Alább idézzük Holl Andrásnak, az MTA KIK informatikai főigazgató-helyettesének közleményét az MTMT2-s átállás későbbi időpontra halasztásáról.

Az MTA KIK az elvégzett központi és intézményi adminisztrátori tesztelés első lezárult szakasza, valamint a folyamatban lévő, még le nem zárult külső informatikai szakértői tesztelés eddig beérkezett tapasztalatai, továbbá az adminisztrátori tesztelésben részt vevő intézmények beérkezett vezetői/könyvtárvezetői véleményei alapján úgy látja, hogy az MTMT Koordinációs Tanács által meghatározott 2017 novemberi időszakban az új szoftverre való átállás nem lesz lehetséges.

A tapasztalt hiányosságok, problémák kijavítására, tesztelésére, az új rendszer használatának az adminisztrátorokkal és a felhasználókkal történő teljes megismertetésére nem látunk esélyt a novemberre kitűzött átállásig. Az új szoftverre való áttérést a felhasználó intézmények igényeinek figyelembevételével, a Koordinációs Testület döntése alapján meghatározandó későbbi időpontban végezzük el.

Holl András
MTA KIK Informatikai főigazgató-helyettes

Az MTMT2-vel kapcsolatos friss hírekről a továbbiakban is tájékozódhatnak az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat központi MTMT2-s információs oldalán: https://konyvtar.elte.hu/hu/mtmt/mtmt2.