Tudományos Kutatás Napja az ELTE Egyetemi Könyvtárban

A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében 2016. november 18-án az ELTE Tudományos Tanács második alkalommal rendezi meg a Tudományos Kutatás Napját az ELTE Egyetemi Könyvtár dísztermében.

Az ünnepségen Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora mond nyitóbeszédet, melyet szakmai előadások követnek. Ritoók Zsigmond Homérosz, Kosztolányi és a költői alkotás kettős természete címmel tart előadást, majd Kubinyi Enikő kutyákon végzett viselkedésgenetikai vizsgálatokról szóló prezentációját hallhatják vendégeink. Az ünnepség záró eseményeként Csepeli György Új Hitel című előadásában arra a kérdésre keresi a választ, „miért nem bírja a magyar magát oly jól, mint körülményei engednék”.

A rendezvény keretében Mezey Barna, az egyetem rektora és Szalay Péter, a tudományos ügyek rektorhelyettese adja át „Az ELTE ígéretes kutatója” elismerés okleveleit az egyetem fiatal kutatói számára. Az ünnepséget követően az érdeklődők megtekinthetik az Egyetemi Könyvtár aulájában a beérkezett pályamunkákból összeállított poszterkiállítást.

Az esemény részletes leírása, meghívója és regisztrációs felülete elérhető az egyetem honlapján. A rendezvény ideje alatt az ELTE Egyetemi Könyvtár zárva tart.