Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Book of Your Life – A nemzetközi hallgatók kulturális inklúzióját elősegítő projekt indul az Egyetemi Könyvtárban

A European Cultural Foundation (ECF) a 2024. évre meghirdetett Könyvtárak, közösségek és demokrácia felhívásban elérhető legmagasabb összeggel, 10.000 euróval támogatja az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Book of Your Life (BoYL) projektjét. A program elsődleges célja közösségi tér kialakításával és többnyelvű tematikus tevékenységek szervezésével az ELTE-re érkező nemzetközi hallgatók beilleszkedésének támogatása.  

Az ELTE nemzetköziesítési stratégiája mentén a projekt során kiemelt hangsúlyt helyezünk a multikulturális kapcsolatok ösztönzése mellett a hallgatók mentális jóllétének támogatására, tekintve, hogy az egyetemen tanuló, több mint 100 országból érkező külföldi hallgatók közül egyre többen érkeznek globális konfliktusövezetekből is.

A Ferenciek tere könyvtárpalotájában kialakítandó hallgatói közösségi tér a tervek szerint interaktív előadássorozatra, könyvcserére, könyvklubra és pop-up kiállításokra is helyszínül szolgálhat. A pilotprojekt tapasztalatait pedig az ELTE multiplikálja mind a hazai, mind a nemzetközi partnerek számára.

A Book of Your Life projekt törekvései között szerepel az egyetemi könyvtárak stratégiai szerepének erősítése a nemzetközi kulturális kapcsolatok ösztönzőiként, biztonságos tereként, valamint az általuk őrzött és gondozott kulturális örökség népszerűsítőiként.

A projektet az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, az EHÖK, a Nemzetközi Stratégiai Iroda és az Egyetemi Stratégiai Iroda közösen valósítja meg 2024 januárja és szeptembere között, a CHARM-EU Szövetség Inklúziós Tervével összhangban.

Bővebb részletek az ELTE honlapján itt olvashatók.

TEC & ECF logo

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE