Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis

Az Országos Széchényi Könyvtár által üzemeltetett Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis (EPA), egy időszaki kiadványokat kezelő és nyílvántartó rendszer. Az 1990-es években a Magyar Elektronikus Könyvtár részét képezte az úgynevezett "folyóirat olvasóterem", ahol kategóriákba sorolva találhattuk meg az online is elérhető folyóiratok linkgyűjteményét.

Az EPA, mint önálló gyűjtemény, 2004-ban vált elérhetővé a felhasználók számára. Gyűjtőkörét a következőképpen határozták meg: "digitális formában hozzáférhető, részben vagy egészben teljes szöveggel olvasható, magyar nyelvű, tárgyú vagy magyar kiadású, saját írásokat (is) közlő, azonosítható közreműködőkkel és archívummal rendelkező elektronikus folytatódó forrásokat."1 Az adatbázis bárki számára, regisztráció vagy intézményi IP tartomány megkötése nélkül elérhető. 
 

Közvetlen elérés az adatbázishoz: http://epa.oszk.hu/

 

 

1. Renkecz Anita: Elektronikus időszaki kiadványok nyilvántartása és archiválása: az EPA-szolgáltatás. Tudományos és Műszaki Tájékoztatás 52. évfolyam (2005) 2. szám URL: http://tmt.omikk.bme.hu/show_news.html?id=3848&issue_id=459