K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottsága 2019. október 30-án tartotta harmadik negyedéves beszámoló napját, melynek keretében valamennyi munkacsoport részletes prezentációt tartott az elvégzett feladatokról és a folyamatban lévő munkákról, változásokról.

Elkészült az éves beszámoló, az éves terv és a fénymásolás, nyomtatás, szkennelés folyamatainak leírása. A szavazásra bocsátott dokumentumokat a koordinációs bizottság egyhangúlag elfogadta. A közeljövőben többek között a szervezeti kultúra felmérését, illetve külső partnereink részére egy kommunikációs kérdőív eljuttatását tervezzük.

Az elmúlt hónapokban sor került a kompetenciatérkép és a képzési portfólió felülvizsgálatára. Partneradatbázisunk webes felületének frissítése, a médiamegjelenések archiválása, a minőségfejlesztéssel és eredményeinkkel kapcsolatos portálhírek, valamint az EKSZ-hírlevél megjelenése folyamatos.

A honlapra felkerültek a virtuális olvasójeggyel kapcsolatos információk. Az innovatív szolgáltatás igénybe vehető, használatához a szolgáltatás leírása mellett egy tájékoztató videó is segítséget nyújt. A mobileszközre szánt webalkalmazás információt nyújt a kölcsönzésben lévő dokumentumokról, hosszabbítási lehetőséget biztosít, valamint azonnal felhasználható „Fénymásoló- és nyomtatókártya” vásárlását is lehetővé teszi.

A könyv-örökbefogadással és a könyvtári támogatási lehetőségekkel kapcsolatos tartalmaink a honlapon és szórólap formájában is aktualizálásra kerültek.

Az Országos Könyvtári Napok keretében a Zöld könyvtári munkacsoporttal együttműködve multiplikáltuk a Zöld könyvtári kérdőív felméréseinek eredményeit. Előadás és kvízjáték keretében a diákok a fenntartható könyvtárról szerezhettek ismereteket.

A Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) új tájékoztató füzeteket adott ki az ELTE speciális szükségletű hallgatók részére biztosított szolgáltatásairól. A tájékoztató hallgatók és olvasók számára releváns tartalmait az előzetes tervek alapján az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár fogyatékosügyi koordinátorával való egyeztetést követően esetleg a honlapunkon is közzé tesszük.

A Könyvtár Café következő megbeszélésére 2019. november 13-án 15.00 órától kerül sor, melynek keretében külföldi konferenciák és utazások alkalmával szerzett tapasztalatokat és jó gyakorlatokat osztanak meg kollégáink. A program részleteiről, újabb fejlesztéseinkről és eredményeinkről portálunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk!