Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Útmutató a JSTOR adatbázisának használatához

A JSTOR Essential Collection folyóirat-gyűjtemény minden ELTE polgár számára elérhető, a kiadó pedig rengeteg segítséget nyújt szolgáltatásainak megismeréséhez.

A szolgáltató weboldalán külön szekcióban láthatjuk, hogy melyek azok a funkciók, amiket a felhasználók igénybe tudnak venni. Sorra veszi az általános keresést, az eredmények kezelését, a PDF-ek letöltését és a regisztrált felhasználói fiókokban rejlő lehetőségeket. Az útmutató segítségével megtudhatjuk, hogyan tudunk hivatkozásokat elmenteni, valamint RefWorks segítségével exportálni azokat. A részletes leírásokat képekkel egészítik ki, így leegyszerüsítve az adott szolgáltatás megértését.

Külön aloldalon találhatjuk a naptárat, amiben a JSTOR szervezésében megrendezésre kerülő online előadásokat követhetjük nyomon. A kiválasztott előadásra kattintva az oldal automatikus átvált az előadás saját oldalára, így könnyítve a webináriumokra való jelentkezést.

Korábbi cikkünk a JSTOR Essential Collection tartalmáról: https://konyvtar.elte.hu/hu/cikk/jstor-essential-collection-az-elte-n

Felhasználói útmutató: http://support.jstor.org/core-functionality
Webináriumok: http://about.jstor.org/webinar-cal/
A JSTOR tájékoztató felülete: http://support.jstor.org/