A Germanisztikai Intézet Könyvtárának nyitva tartása és járványüyi szabályok

Kedves Olvasónk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Germanisztikai Intézet Könyvtára a nyári szünet után szeptember 10-én, csütörtökön 9-kor nyit. A koronavírus-járvány miatt az alábbi változások lépnek életbe: A könyvtár nyitva tartása így változik:

hétfő9:00-16:00

kedd9:00-16:00

szerda9:00-16:00

csütörtök9:00-16:00

péntek9:00-14:00


 A könyvtár olvasóterme egyelőre zárva marad, helyben használat nincs.
Regisztráció és/vagy könyvtári tagság hosszabbítás csak abban az esetben, ha kölcsönözni szeretne. Ha csak a tagságát szeretné hosszabbítani, kérjük, hogy ezt email-ban jelezze. Ha változott valamilyen adata (név, lakcím, email-cím, telefonszám, szak) azt is írja meg.

Könyv-kölcsönzés:
- a könyve(ke)t előzetes email-es kikérés alapján, névre szólóan kikészítjük, kérjük várják meg a visszaigazolásunkat. Személyes könyvkérés csak kivételesen indokolt esetben lehetséges.

- az olvasószolgálati pultoknál a kiszolgáló könyvtárosnál egyszerre 1 fő, a számítógépeknél - kizárólag adatbázis-használatra - gépenként szintén 1 fő tartózkodhat mind az Angol-Amerikai, mind a Germanisztikai részen. A létszámkorlátot szigorúan be fogjuk tartani.

Könyv-visszahozás: a bejárati ajtónál elhelyezett ládába kérjük elhelyezni a visszahozott könyve(ke)t, amely(ek) 48 óra karantén után kerül(nek) le az olvasójegyről.
Digitális olvasmányok online elérése iránti kérdések megválaszolását email-ben vállaljuk.

Kérjük, tartsák be az egyetem területén érvényes általános - helyes! - maszkviselési, távolságtartási és kézfertőtlenítési szabályokat.

Aki az ideiglenes házirendet és a járványügyi szabályokat nem tartja be, a könyvtári szolgáltatásokat nem veheti igénybe.

Figyelem!
Szeptember 25-én, pénteken (UNESCO Egyetemi Sport Nemzetközi Napja, oktatási szünet) a KÖNYVTÁR ZÁRVA TART!


Jó tanévkezdést, sikeres félévet és jó egészséget kívánunk!


Üdvözlettel,
a könyvtár munkatársai