Járványügyi szabályok a Művészettörténeti Intézet Könyvtárának használata során

Tisztelt Olvasóink!

 

Értesítjük Önöket, hogy a Művészettörténeti Intézet Könyvtára 2020. januárjától a Történeti Intézet Szekfű Gyula Könyvtárával közösen üzemel.

A Szekfű Gyula Könyvtár olvasótermében (Múzeum krt. 6-8. I. emelet 115.) van lehetőség a Művészettörténeti Intézet Könyvtára dokumentumainak használatára, a Szekfű Gyula Könyvtár nyitva tartási idejében:
hétfő-csütörtök: 9:00-16:00
péntek: 09:00-14:00

Az ettől eltérő nyitva tartási időt a könyvtár Facebook oldalán tudják követni. https://www.facebook.com/SzekfuGyulaKonyvtar/ 

Kéréseiket előzetesen e-mailben is el tudják juttatni a tortkvt@btk.elte.hu címre. Kérjük, levelükben jelezzék, mikor szeretnék a könyvet, könyveket használni!

 

Tekintettel a kialakult járványhelyzetre könyvtárunkban az alábbi módosított szabályok lépnek érvénybe:

• A könyvtárban tartózkodás teljes ideje alatt a szájat és az orrot eltakaró MASZK használata kötelező!

• A kihelyezett KÉZFERTŐTLENÍTŐ használata kötelező!

• A belépéskor, valamint az olvasóteremben az előírt 1,5 méteres távolság megtartása kötelező!

• Használat után a könyveket és a folyóiratokat a higiéniai szempontok fokozott figyelembevétel kérjük, HAGYJÁK AZ ASZTALOKON!

• A könyvtári katalógus valamint az adatbázisok használatához lehetőleg saját eszközt hozzanak magukkal! A könyvtárban található számítógépek közül, csak EGYETLEN katalógusgép használható!

• Olvasótermünkben a férőhelyek száma korlátozott, magasabb létszám esetén időpontfoglalást vezetünk be!

• A könyvtárlátogatás előtt lehetőség szerint tájékozódjanak az online katalógusból (opac.elte.hu), illetve a (Művészettörténeti Intézeten a Művészettörténeti Könyvtár ajtajával szemben található) cédulakatalógusból és küldjék el a használni tervezett könyvek listáját az alábbi címre: tortkvt@btk.elte.hu

Ha a keresett könyvekkel kapcsolatban bármi kérdésük van, a könyvtár email címére írhatnak: tortkvt@btk.elte.hu

Együttműködésüket köszönjük!!!