Részletesebben a különleges helyzet miatti könyvhosszabbításról.

2020. március 12-től az ELTE könyvtárai (is) bezártak. Ez annyit jelent, hogy a hallgatók nem jöhetnek be az Egyetem épületeibe, így a könyvtárba sem; sem kölcsönözni, sem könyvet visszahozni.
Mivel a kölcsönzési határidők közben lejárnak, joggal merül fel az aggodalom a késedelmi díjak miatt.
Az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat, amely az Egyetem valamennyi könyvtárát tömbösíti, úgy döntött, hogy egy nagy közös hosszabbítást rendel el a kölcsönzéseket nyilvántartó Aleph könyvtári rendszerben.

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat valamennyi könyvtárában egységesen, központilag meghosszabbítjuk a folyamatban lévő kölcsönzések lejárati határidejét 2020.04.20-ig, kivéve az ezen túli lejárati határidőket.

Azokat a kölcsönzéseket, amelyek 2020.03.12-ig lejártak, egy csoportosan kiváltott hosszabbítás-eljárással lezárjuk és meghosszabbítjuk, ezzel azok a tartozások megmaradnak, de nem nőnek tovább.

Mivel sajnos könyv-visszavételre sincs módunk, kérünk mindenkit, őrizzék azokat és ha már így alakult, minél többet forgassák őket! :)
Hogy a postai visszaküldés megvalósítható-e, erről még folynak egyeztetések, addig is szíves türelmüket kérjük.

Az átállítás miatt az online katalógusunk (OPAC) a hétvégén nagy valószínűséggel nem fog működni. De utána ismét elérhetővé válnak a pedagógiai és pszichológiai e-bookjaink, amelyekről egy külön bejegyzésben számolunk be.

Addig is mindenki vigyázzon magára, hogy hamarosan újra a megszokott rendben folytathassuk az Életet!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear Readers!

Important notes: the University Library Service is extending the deadline for ongoing lending to all libraries until April 20. 2020., so those debts remain, but they do not grow.