K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
Az épület nyitvatartása: munkanapokon 9:00 – 17:...
 

Hírek

Újra kölcsönözhet!
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár igénybe vehető könyvtári szolgáltatásai 2020. június 17-től
2020. jún. 15., 16:18
Az épület nyitvatartása: munkanapokon 9:00 – 17:00 Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a könyvtár olvasótermei egyelőre zárva maradnak. Beiratkozás és tagsághosszabbítás
Forrás: Egyetemtörténeti Gyűjtemény fotótára
Kulturális örökségvédelem - Muzeális gyűjteményi koordinátorok az ELTE-n
2020. aug. 7., 17:15
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2020 szeptemberétől megkezdi az egyetemen található kulturális örökség és egyetemi gyűjtemények felmérését.
K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében
2020. júl. 14., 11:46
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság idei második negyedéves beszámolójára elektronikus úton került sor. A munkacsoportok elkészítették az elmúlt negyedévben elvégzett feladataikról az összefoglalókat. Az elmúlt negyedév eredményeiről és sikereiről a tagok a K21 közös kommunikációs felületén tájékozódhattak. Újabb fejlesztéseinkről és eredményeinkről portálunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk!
Eötvös-kiállítás
Ismét látogatható az Eötvös-kiállítás
2020. júl. 6., 12:42
Ismét látogatható az Eötvös-kiállítás Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy 2020. július 7-től ismét látogatható az Eötvös-kiállítás (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.).
Gratulálunk nyerteseinknek! – Véget ért az online Múzeumok Éjszakája nyereményjáték
2020. jún. 30., 11:58
Köszönjük, hogy velünk játszottak az Eötvös Loránd nyomában kvíz keretén belül, gratulálunk minden kitöltőnek.
Eötvös-kvízjáték – Nyerjen belépőjegyet az Eötvös-kiállításra!
2020. jún. 22., 16:00
Az online Múzeumok Éjszakája alkalmából izgalmas kvízjátékra invitáljuk Eötvös-kiállításunk honlapján. Noha Eötvös Loránd fizikus volt, fényképein nemcsak műszereket és kísérleteket láthatunk: megörökítette kirándulásait, otthonát, az akár 4000 méteres hegycsúcsokat is megmászó lányait, nyaralásain látott mediterrán vidékeket, valamint Budapest mára eltűnt utcácskáit ugyanúgy, mint frissen átadott körútjait. Időutazásra hívjuk kedves látogatóinkat, járjuk be közösen a századforduló izgalmas világát! Az Eötvös Loránd nyomában kvíz itt érhető el: https://eotvoskiallitas.elte.hu/content/.f.146
Online Múzeumok Éjszakája
2020. jún. 16., 13:31
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár is csatlakozott a járványhelyzetre való tekintettel idén online formában megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája eseménysorozatához. Honlapunkon betekintést engedünk épületünk legszebb belső terébe, bemutatjuk kupolánkat és homlokzatunkat madártávlatból, belelapozhatnak régi kódexeinkbe és okleveleinkbe. Tekintse meg a Dante-kódex és legrégebbi sebészeti szakkönyvünk díszes illusztrációit! Pillantson bele restaurátorunk munkájába, és fogadjon örökbe egy könyvet Ön is! Csatlakozzon Facebookon is hozzánk, és a virtuális térben barangolva töltsük el közösen a nyár legrövidebb éjszakáját!
Eötvös-inga
Eötvös-inga
2020. jún. 15., 13:20
A Múzeumok Éjszakája 2020 keretében Eötvös-kiállításunk virtuális látogatására invitáljuk, melynek egyik legérdekesebb műtárgya az Eötvös-inga. Fedezze fel az Eötvös-kiállítás naponta frissülő Facebook-oldalát, és a kiállítás honlapját!
Az Egyetemi Könyvtár legrégebbi sebészeti szakkönyve
2020. jún. 15., 13:03
A Múzeumok Éjszakája 2020 alkalmából betekintést engedünk az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár állományának egyik legrégebbi, Magyarországon őrzött sebészeti szakkönyvébe, melyben egyrészt 225 orvosi műszer, másrészt több, gyógyításhoz kapcsolódó jelenet ábrázolása látható. Lapozzon bele és fedezze fel a 13–14. századi orvoslás különleges világát!
Különleges oklevél a Levéltárban
2020. jún. 15., 12:45
A Múzeumok Éjszakája 2020 keretében bemutatjuk az egyik legkülönlegesebb oklevelünket. Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár levéltári állományában található Diploma Inaugurale (1780) dokumentumot 1780. március 25-én Mária Terézia adta ki. Az oklevél előlapján az egyetem és az egyetem karainak a királynő által adományozott színes címerei szerepelnek. A címerek alatt Arisztotelész alakja látható. Lapozzon bele az Egyetemi Könyvtár Dante-kódexébe és legrégebbi sebészeti szakkönyvébe is!

Oldalak

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.